3 op Reis

Dit zijn jullie favorieten van 3 op Reis seizoen 12

09-07-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
IMG_5149
Dit was 'm: seizoen twaalf. Veel tijd voor sentimenteel geneuzel hebben we niet; 25 augustus staat seizoen dertien alweer voor je klaar. Maar vooruit, een beetje tijd voor dit terugblik-artikel hebben we nog net. 
Seizoen twaalf liep van 16 september 2018 tot en met 7 juli 2019. Het begon bij Moremi National Park in Botswana en Zaragoza in Spanje en eindigde op de eilanden(groep) Tasmanië en de Lofoten . Tussendoor roetsjten we ook even langs onder andere Mexico , Schotland , Marokko , Frankrijk , Brazilië , Engeland , Turkije , Nepal en Taiwan . Het zal moeilijk zijn om daar een favoriet uit te kiezen, maar: cijfers liegen niet. 
Meest gelikete Instagram-foto
Gek genoeg is de Instagram-post waarbij we Geraldines afscheid aankondigen het meest geliket. Hopelijk is dat jullie manier om haar te bedanken en succes te wensen ;) 
Op deze foto staan wij 3 op Reis-ers (bijna) allemaal. Het welkomscomité na Geraldines allerlaatste reis. 
En op nummer drie staat... verrassing: Geraldine. Ditmaal in Thailand. Ja oké, we snappen het. We gaan Ger met z'n allen missen. :( Gelukkig zien we haar nog volop in seizoen dertien.  
Best bekeken drone-video
Even wegdronen met een video van... Sicilië. 
Nummer twee: Australië. 
Sicilië is de grote winnaar van deze categorie en dat heeft natuurlijk alles te maken met jullie derde plaats de Etna: 
Deze video ging viral
Wat hebben we gelachen. Zowel Chris, de Turkse dame des huizes en 1,6 miljoen van jullie. Achttienduizend likes, bijna negenduizend reacties en vierduizend keer gedeeld; Facebook ging los op deze video waarin een bijdehante mevrouw, Chris helemaal zat is. En jullie wezen ons er achteraf op dat we haar woorden iets te lief vertaald hebben... 
nienke_reislijst_2
Meest gelezen artikelen
Jullie zijn gék op feiten over vliegtuigen en willen dan ook graag weten hoe je de beste stoel of het beste maaltje scoort. Dit is de top tien best gelezen artikelen van afgelopen seizoen:
1: Eten en drinken in een vliegtuig : dit zijn de grootste fouten die je kan maken.
2: Zo belandt je koffer als eerste op de bagageband .
3: Zo voorkom je bedbugs
4: Waarom het licht tijdens een vliegtuiglanding uit gaat. 
5: Zo bemachtig jij de beste vliegtuigstoel
6: Hoe slaap je het beste in een vliegtuig?
7: Budget backpacken : dit zijn de 11 goedkoopste landen.
8: Waarom zit er een gaatje in het vliegtuigraam ?
9: Waarom je je shampoofles beter thuis kan laten .
10: Dit gebeurt er met je lichaam tijdens een vlucht
Home ankeiler Chris herhaling
Populairste bestemmingen
Jullie werden warm van dit artikel over het Italiaanse Ferrara  en de ideale roadtrip door Slovenië . Verrassend genoeg heeft dit kleine landje het ook tot een topnotering geschopt; jullie zien een stedentrip naar Luxemburg-Stad best zitten. Maar het artikel over de beste natuurparken in het exotische  Costa Rica  viel ook in de smaak. Verder waren veel van jullie benieuwd waar Otis' fantastisch mooie, rode chalet staat in de Netflix-hitserie Sex Education . Het natuurgebied in Engeland en Wales staat nu dan ook zeker op jullie verlanglijst. En heb je al eens gehoord van Plovdiv of Timisoara ? Nu wel. 
Sex Education Chalet 4

© Netflix

Verder zochten jullie veel naar deze steden (of eilanden): 
1: Safranbolu  steekt er met kop en schouders bovenuit. (Dit heeft natuurlijk alles te maken met die eerdergenoemde viral video; die Turkse dame heeft eigenhandig haar slaperige dorpje weer op de kaart gezet in Nederland.)
2: Sicilië in Italië
3: Sofia in Bulgarije
4: Ljubljana in Slovenië
5: Lissabon in Portugal
6: De Schotse Hooglanden
7: Bangkok in Thailand
8: Noord-Albanië
9: Krakau in Polen
10: Koh Samui, Koh Phangan & Koh Tao
Net buiten de top tien, maar wel populaire en relatief onbekende bestemmingen zijn Belgrado , Ohrid en Tbilisi . De landen Vietnam , Israël , Sri Lanka , Botswana , Marokko , Colombia , Brazilië , Peru , MaltaMexico en Groenland verdienen ook een eervolle vermelding. Daar werd ook volop op geklikt. Zo, ben je al geïnspireerd geraakt voor je volgende reis?
geraldine thumb
Best bekeken aflevering
860.000 van jullie keken naar Evi in de Sahara en Maurice in de Pantanal
Op de voet gevolgd door de aflevering over  Kathmandu in Nepal en Palermo op Sicilië. 
En daarna passeren Geraldine in Jomsom , Nepal en Maurice in São Paulo de revue. 
Heb jij alle bovengenoemde afleveringen en artikelen gezien en gelezen? Dan mag je jezelf een superfan noemen. En hierop klikken 3 op Reis-superfans zodat ze elke week kans maken op een prijs. 

Meer over:

reistips, 3 op reis
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.