Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

Contact

Postadres

Postbus 175
1200 AD Hilversum

Bezoekadres
Wim T. Schippersplein 3 (Media Park)
1217 WD Hilversum

Publieks- en Ledenservice
Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen en meer informatie over de VARAgids.

Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen en meer informatie over het BNNVARA-lidmaatschap.

Telefoonnummer: 0900-0123 (geen extra kosten)
De afdeling Publieks- en Ledenservice is telefonisch elke werkdag bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Algemene telefoonnummer 
088 – 676 66 66
(Níet voor Publieks- en Ledenvragen, zie daarvoor gegevens Publieks- en Ledenservice.)

KvK-nummer

58742638

Fiscaal nummer
853162402


Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over BNNVARA, je lidmaatschap, je abonnement op de VARAgids of het bijwonen van programma's? Kijk op deze pagina voor de antwoorden.

Staat het antwoord op uw vraag niet tussen onderstaande veelgestelde vragen? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in.


Phishing / Verdachte e-mail

Wij krijgen meldingen over e-mails die namens een mailadres van BNNVARA lijken verzonden. Het betreft mails over afvallen, waspoeder, hoorapparaten, testers gezocht voor koekjes, mcdonalds en happybox.
Wij hebben deze mails niet verzonden: Klik niet op links, deel niet uw gegevens, open geen bijlagen en verwijder deze mails! Het betreft namelijk Phishing.
Kijkt u voor meer informatie over hoe u een Phishing-bericht kunt herkennen op de website van ons programma Kassa. Klikt u hier.

Heeft u een mail van ons ontvangen en vertrouwt u het niet? Neemt u dan gerust contact met ons op.


BNNVARA - Hoe zit dat?
De programma’s van BNNVARA worden sinds 24 augustus 2017 uitgezonden onder de vlag van het merk BNNVARA. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen als één uitgesproken mediamerk. Bij BNNVARA maken we ons hard voor een vrije en sociaal rechtvaardige samenleving waarin iedereen mag meedoen. Met de energie, lef en humor die je gewend bent. En met de programma’s en presentatoren die bij ons passen. We maken programma’s als #BOOS, DWDD, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Sophie in de Mentale Kreukels, Zembla, 3 op Reis, Pauw en First Dates.

De leden die BNNVARA vertegenwoordigen, werken actief mee aan de koers van de omroep. Sinds 1 september 2018 gebeurt dit vanuit een gezamenlijke Ledenraad BNNVARA. Daardoor kunnen we onze leden nog beter betrekken bij alles wat BNNVARA maakt. De Ledenraad BNNVARA ziet erop toe dat de waarden van BNN en VARA geborgd zijn en blijven binnen BNNVARA. Vertaald naar nu natuurlijk, want stilstaan is geen optie. Nooit geweest ook. De maatschappelijke mediaorganisatie BNNVARA wil een breed publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren.

Klik hier voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over BNNVARA.
Ik heb een vraag over het abonnement op de VARAgids
Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen en meer informatie over de VARAgids.
Ik heb een vraag over het BNNVARA-lidmaatschap
Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen en meer informatie over het lidmaatschap.
Ik heb een vraag over het bijwonen van een programma
Klik hier voor informatie over het bijwonen van programma's.
Ik wil bij BNNVARA werken/stage lopen! Wat moet ik doen?
BNNVARA is altijd op zoek naar nieuw talent! Op de vacaturepagina staan al onze vacatures en stages die op dit moment open staan.

Daarnaast werven wij twee keer per jaar de grootste talenten voor de verschillende afdelingen binnen BNNVARA. Voor of achter de schermen, radio, televisie óf digital, alles is mogelijk! Kijk voor meer informatie op de website van onze BNNVARA Academy.
Ik heb een goed programma-idee!
We staan altijd open voor ideeën, maar realiseer wel dat BNNVARA een publieke omroep is en daarom gebonden is aan bepaalde regels. Bedenk goed of het idee oorspronkelijk en origineel is, is het niet al eens eerder gedaan? Daarnaast moet het programma haalbaar en uitvoerbaar zijn, het inzetten van dure en spectaculaire special effects, exotische locaties en dure sterren is dat dus niet. Vraag je verder af of het programma past bij BNNVARA.

Onze afdeling Research & Development kijkt graag naar het idee. Zet het uitgebreide voorstel met motivaties en argumenten op papier en stuur deze naar ons op, graag al met een (ruw) voorbeeld op video. Als we het idee zien zitten, moeten we natuurlijk eerst overleggen. Dat betekent dat beantwoording even op zich kan laten wachten. We gaan er niet met het idee vandoor, zo zijn wij niet! Graag het voorstel schriftelijk sturen:

Per mail: rend@bnnvara.nl

Per post:
BNNVARA
T.a.v. afdeling Research & Development
Postbus 175
1200VB HILVERSUM
Waarom zenden jullie (buitenlandse) series zo laat uit?
De programmering is in handen van de netmanager van de Publieke Omroep. Deze bepaalt op welk tijdslot een programma wordt uitgezonden. Er zijn diverse criteria waarom een serie laat wordt geprogrammeerd. Zo wordt de serie niet te vroeg uitgezonden omdat de doelgroep die de serie heeft niet een breed publiek betreft, tijdslots al aan andere programma's weg zijn gegeven en de inhoud van de serie aanleiding geeft om het niet op een al te vroeg tijdstip uit te zenden.
Kijkwijzer
Aan de hand van de criteria van Kijkwijzer classificeren omroepen en distributeurs van films en dvd's hun producten zelf, waarbij de Kijkwijzerregels in acht moeten worden genomen. Het doel van Kijkwijzer is ouders en opvoeders te waarschuwen voor mogelijke voor kinderen schadelijke elementen in een programma, film of anderszins. Kijkwijzer informeert over mogelijke schadelijkheid voor kinderen. Kijkwijzer geeft niet aan of een programma of film geschikt is. Kijk voor meer informatie over Kijkwijzer en de daarbij horende spelregels op kijkwijzer.nl.

Aan de leeftijdsclassificaties worden voor televisie uitzendtijden verbonden. Programma's met AL, 6 en 9 jaar mogen op ieder moment van de dag worden uitgezonden. Programma's voor 12 jaar en ouder mogen alleen na 20.00 uur worden uitgezonden en programma's voor 16 jaar en ouder mogen vanaf 22.00 uur worden uitgezonden.
Ik kan een (Buitenlandse) film of serie niet vinden op Uitzending Gemist
Televisieproducties worden, als gevolg van (internationale) bescherming van uitzendrechten, beschermd. Daarover worden afspraken gemaakt met de acteurs en/of de distributeurs van de producties. Van een aantal programma’s heeft BNNVARA wél de uitzendrechten voor televisie, maar niet de rechten om dat online aan te bieden.
Ik wil graag Beeldmateriaal aanvragen
Bijna alle programma’s die we zelf maken, zijn voor een bepaalde tijd online terugkijken op de website van het desbetreffende programma of op Uitzending Gemist/NPO. Als een aflevering niet meer online terug te kijken is, dan kun je contact opnemen met Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij beheren al ons beeld- en geluidmateriaal. Kijk voor meer informatie over het zoeken, bestellen van materiaal en de kosten op de website van beeld en geluid.
Contact met redactie van programma
Redacties van programma's zijn niet telefonisch bereikbaar. Via de websites van onze programma’s kun je in contact met onze redacties komen. Kijk bij het programmaoverzicht of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.
Contact met (oud-) presentatoren en/of gasten
Het is ons beleid geen gegevens van onze (voormalige) presentatoren of gasten van onze programma's te geven, dit in verband met de privacy van onze (voormalige) presentatoren en gasten van programma's. We willen uiteraard wel een bericht doorsturen. Stuur het bericht via onderstaand contactformulier.
Ik wil graag bij de opnames van een programma van BNNVARA zijn
Het is mogelijk om als publiek bij een aantal van onze programma’s aanwezig te zijn. Kijk op onze website BNNVARA.nl/tickets om direct een reservering te maken. Tot ziens bij een van onze programma’s!
Ik wil meedoen aan een programma
Zodra programmaredacties op zoek zijn naar deelnemers, gasten of kandidaten, komt er een oproep op de website van het programma te staan. Klik hier voor een overzicht van al onze programma’s.
Als wij acteurs nodig hebben voor onze series, dan wordt gebruik gemaakt van een castingbureau.
Waar vind ik de muziekgegevens van 'Vroege Vogels'?
De muziekgegevens - en alle andere informatie - van 'Vroege Vogels' zijn terug te vinden op de website van het programma: vroegevogels.bnnvara.nl.
Wat moet ik doen als ik mijn nieren of andere organen wil afstaan?
Bart was nierpatiënt. Hij maakte verschillende programma's waarin de nadruk werd gelegd op het belang van orgaandonatie, BNN zond in 2007 De Grote Donorshow uit en in 2008 verscheen een aangrijpende documentaire over het leven van Bart. Neem contact op met de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) via de website www.transplantatiestichting.nl. Zij kunnen alle vragen beantwoorden.
Ik heb leuk nieuws voor BNNVARA!  / Waar kan ik mijn persbericht naar toe sturen?
We zijn dol op nieuws! Stuur het persbericht naar persberichten@bnnvara.nl, zo komt het bericht bij al onze redacties terecht.