Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zó belandt je koffer als eerste op de bagageband

08-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1701 keer bekeken
  •  
shutterstock_310075571
Reizen is leuk, maar kan óók slopend zijn. Na een lange vlucht wil je dan ook niets liever dan zo snel mogelijk je koffer bemachtigen. Deze drie handige trucs besparen je hopelijk die ellendige wachttijd. Én zo hoef je je vakantie een stuk minder chagrijnig beginnen.
Pas op, breekbaar!
Toevallig een prachtige Griekse vaas in je koffer gestopt? Of een nieuw Chinees serviessetje in je backpack gepropt? Waarschijnlijk niet. Maar dat weten ze bij de incheckbalie niet... ;) Vraag daarom bij het inchecken of er een label met ‘breekbaar’ of ‘fragile’ aan je bagage vastgemaakt kan worden. Koffers en tassen met dit label worden namelijk pas later ingeladen. En dus weer als eerst uitgeladen! Bonusvoordeel: de kans dat je bagage beschadigt, is nu nóg kleiner. 

Efired / Shutterstock.com

Neem gerust je tijd
Ben jij iemand die het liefst 3,5 uur van tevoren op het vliegveld is? Dan is deze tip niet voor jou bedoeld. Maar check je altijd pas in op het allerlaatste moment? Geluksvogel! Daarmee bespaar je namelijk weer tijd bij de bagageband. Want hoe later je incheckt, hoe later je bagage het vliegtuig ingaat. En vice versa: bij aankomst worden de laatste koffers weer als eerste uitgeladen. Win-win!
shutterstock_628243232
shutterstock_282743891
Doe lekker luxe
De in- en uitlaadsystemen kunnen per vliegmaatschappij nogal verschillen. Wil je honderd procent zeker zijn dat je koffer als eerste aankomt? Boek dan een business class ticket. Je koffer krijgt dan ook een speciaal label waarmee deze als een van de eerste op de bagageband verschijnt. Voor dit trucje moet je dus (helaas) iets dieper in de buidel tasten. Tja, je moet er wat voor over hebben...
shutterstock_1054148690
Extra gratis tip:  wees altijd vriendelijk tegen het personeel! Dit klinkt misschien logisch, maar dat is het niet. Het is namelijk makkelijk om irritaties na een lange reis af te reageren op het vliegpersoneel. Compleet onterecht, natuurlijk. Dus wil je zo’n felbegeerd ‘breekbaar’ label op je koffer? Of misschien een ander voordelig extraatje tijdens je vlucht? Probeer dan áltijd vriendelijk te zijn. Zo’n glimlach levert je nog eens wat op! 
Tips nodig bij het inpakken? Dit is waarom je je shampoofles beter thuis kan laten!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.