Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Belgrado

De hoofdstad van Servië: Belgrado. Een stad met een zeer modern heden waarin hard wordt gewerkt aan een toekomst. Maar ook een stad met een donker verleden. Zo werd de stad in de twintigste eeuw maar liefst vijf keer gebombardeerd. Hierbij vielen duizenden doden. 
De stad bestaat echter al duizenden jaren en kent dan ook een rijke geschiedenis. Dit zie je terug in het straatbeeld. Belgrado heeft veel historische gebouwen en parken waardoor de stad een heuse attractie is hedendaags.  Ook kent de stad een bruisend nachtleven waardoor de stad voor jongeren zeer aantrekkelijk is. Er wonen dan ook veel studenten in de stad. Mede doordat de laatste bommen op Belgrado pas in 1999 vielen en de stad sindsdien nog niet echt ontdekt bij het grote (reis)publiek.
Eten
In Belgrado vind je de meeste restaurants in de wijk Skadarlija. De beste restaurants op het gebied van Servische cuisine zijn: Kralja Petra, Sesir Moj, Daco en Writers’ Club. Priroda is voor de vegetariër. De liefhebbers van Italiaans eetwaar kunnen terecht bij Trattoria Kosava en Plato en voor een snelle hap loop je binnen bij Loki en Pekara Centar Pizza. Net buiten de stad en boven op een heuvel vind je Restaurant Kalemegdanska Terasa. Op het platteland voorziet boerderij Salas je van een lekkere maaltijd. 
Belgrado schijnt het beste nachtleven van de Balkan te hebben. Van heinde en ver komen jongeren er de bloemetjes buiten zetten. Voordat je het nachtleven van Belgrado induikt, eerst nog even opladen met een kopje koffie in Hot Spot café en Tema. In de avond gaan de Serviërs vaak naar kafana’s. Dit zijn typische volkscafés met veel gezelligheid, muziek en drank.  
Nog meer gezelligheid vind je in de bars: Pazi Skola, Kandahar, DzKC en Ben Akiba. Aan de oever van de Donau en de Sava liggen boten die zijn omgetoverd tot nachtclubs, spavlovi worden deze genoemd. In A msterdam, Blaywatch, Povetarac, Crni Panter en Magacin kun je van zonsondergang tot zonsopgang je helemaal uitleven en alles doen wat God verboden heeft.
Vervoer
Vliegen naar Belgrado doe je al vanaf €150,00. In de stad pak je de bus of trein. De bus is in Servië verruit de populairste manier van reizen. Een kaartje kost slechts €0,20. Je kunt ook de taxi pakken, voor een rit van oost naar west betaal je rond de €4,00.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Servische dinar
Taal: Servisch
belgrado.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.