Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ohrid

Het meer van Ohrid is het oudste en diepste meer van heel Europa. Het water is zó licht en helder dat de gelijknamige stad ook wel de lichtstad genoemd wordt. Dit prachtige meer ligt bij de grens van Noord-Macedonië en Albanië, tussen de bergen Petrino en Galičica. Ook UNESO zag de bijzondere kant van het meer en riep het uit tot cultureel erfgoed.
Het centrum van Ohrid heeft een gezellig centrum, een mooie promenade en leuke haven. Op het Krushecska Republika plein vind je de oudste boom van de Balkan. Het Robevi huis is een leerzaam archeologisch museum. Ook tof: de Bay of Bones is een museum óp het water waar je kan zien hoe mensen vroeger in deze regio leefden. Voor leuke souvenirtjes ga je naar de Turkse bazaar in de stad. Kortom, Ohrid heeft meer dan genoeg te doen!
Eten
In het meer van Ohrid zwemmen enorm veel vissen. Wat eten ze dus in Ohrid? Precies ja, veel vis. De Ohridforel is een lokale delicatesse. Die kan je het beste bij een Kafana restaurant eten. Dit is een restaurant met traditionele muziek en eten en het is vaak ook goedkoper dan een normaal restaurant.
Rakija is een lokale whiskylikeur. Dit lekkere shotje giet je in één keer naar binnen. Een lekkere stoofpot is Selsko Meso. Dit is een pan vol met vlees, aardappel, ui en veel groente. Vervolgens gieten ze de pan vol met witte wijn en laten ze het een poosje sudderen. Zin in een snellere hap? Ga dan voor de Sharska Pleskavice, een enorme beefburger gevuld met kaas. Alleen gevuld? Nee hoor, ze gooien er ook nog een berg bovenop. Te veel kaas kennen ze niet in Ohrid.
Vervoer
Pak het vliegtuig naar Skopje en stap daar over op de bus naar Ohrid. Hier aangekomen kan je voor een paar euro een taxi overal naar toe pakken. Je kan ook rondwandelen in het centrum of een fiets huren voor iets meer bewegingsvrijheid. Van plan om wat meer plaatsen in de buurt te bezoeken? Huur dan een auto of motor. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, juni & september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Denar
Taal: Macedonisch
ohrid.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.