Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Sofia

De Bulgaarse stad Sofia is de goedkoopste hoofdstad van heel Europa. Het is dan ook dé plek om het er even flink van te nemen en eens lekker te gaan winkelen. Vrijwel alle bekende en minder bekende merken kun je hier vinden. 

Er is ook nog veel meer te doen in Sofia dan alleen winkelen. Zo is een bezoekje aan de Alexander Nevski Kathedraal en/of de Boyana Kerk zeker een must. Een voorstelling in het bijzondere theatergebouw van de stad mag eigenlijk ook niet ontbreken tijdens je citytrip. Eigenlijk staat de hele stad vol met dingen die je moet zien. Dat in combinatie met een laag prijskaartje zorgt ervoor dat Sofia een uitstekende citytrip-bestemming is!
Ook als je op zoek bent naar een wat alternatievere scene is Sofia je stad. Hier vind je namelijk heel veel galerieën en barren waar hippe kunstenaars hun uurtjes doorbrengen. Net buiten de stad is ook genoeg te doen. Zoals in Vitosha, een skigebied buiten de stadsgrenzen. Hier zijn de prijzen ook aangenaam laag. Bovendien is het er lang niet zo druk als in de bekendere skigebieden.
Eten
In Sofia zit het restaurant Pri Yafata. Niet alleen het eten is hier traditioneel Bulgaars, maar ook de muziek die de live band speelt is authentiek.
In de zomer kan je als vegetariër heerlijk eten in Bulgarije. De groenten zijn er in overvloed en komen vers van het land. Dit in tegenstelling tot de winter, wanneer het aanbod in vlees groter is. Een uitkomst voor de niet-vleesliefhebber is daarom het vegetarische restaurant Dream House in Sofia.
Sofia beschikt over vele bars en cafés waar je na het winkelen kan bijkomen met een hapje en een drankje. Een wat chiquere club is Lavazza, waar ook cocktails geschonken worden. Achter het Royal Palace ligt het café Toba & Co met een romantische inrichting en een afgelegen terras. Een andere club is de Black Label Whisky Bar, waar je ook sushi kan eten.
Vervoer
Het openbaar vervoer en met name het busvervoer is in Bulgarije  goed geregeld. De bussen komen overal voor een lage prijs. Wil je de stad zelf verkennen? Dat kan prima te voet, maar de prijs voor een taxi is ook vrij laag. De prijs varieert van 20 tot 50 eurocent per gereden kilometer.
Ook de vliegtickets zijn voordelig en je zit er al binnen drie uur.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Lev
Taal: Bulgaars
sofia.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.