Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zo bemachtig jij de beste stoel van het vliegtuig

23-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
638 keer bekeken
  •  
shutterstock_750986560
Een vlucht van meer dan 3 uur staat gelijk aan horror. Te weinig beenruimte, een hyperactieve, schoppende kleuter achter je en o wee als je in het midden moet zitten. Het voelt een beetje als Russisch roulette als jij weer een plaatsje in het vliegtuig uitzoekt. Of erger: toegewezen krijgt.
Aan je (achter)buurman of -vrouw kunnen we helaas niet zo veel doen. Maar aan je plekje zélf hoeft het niet meer te liggen. Aangezien er tegenwoordig recensies bestaan voor Febo-snacks, toiletpapier en kraanwater (ja, echt ), waarom dan niet voor vliegtuigstoelen? Dat moet TripAdvisor gedacht hebben toen ze hun spin-offwebsite uitrolden, genaamd Seat Guru. 
shutterstock_223799005
Je hoeft alleen maar je luchtvaartmaatschappij, vertrekdatum en vluchtnummer in te vullen et voilà: een Boeing versierd met groen-, geel- of roodgekleurde stoelen. De recensies variëren. Sommige gebruikers willen zich met hun lange betogen duidelijk profileren als de Gordon Ramsay van de vliegtuigstoelen. Soms met foto’s om hun woorden toe te lichten, zoals bij: ‘Krappe stoel met hoofdsteun die de ‘muur’ raakt.’
shutterstock_524695432
Anderen houden het liever kort maar krachtig: ‘Dit is het oncomfortabelst dat ik ooit ben geweest in de 50 jaar dat ik vlieg.’ Gratis tip dus: blijkbaar kan je stoel 26A in Boeing 777-200ER van AirFrance maar beter ontwijken.
Nog meer vliegtuighacks? Door deze ‘error’ vlieg je voor een paar tientjes de wereld rond.

Meer over:

reishack, vliegtuig
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.