Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Krakau

Krakau is de op een na grootste stad in Polen. Deze bruisende stad ligt aan de rivier de Wisla. En is een van de belangrijkste cultuursteden van Europa. Er staan nog veel vooroorlogse gebouwen. Waardoor de stad authentiek en gezellig is. Je kunt er goed uitgaan en ook heel veel cultuur snuiven.
Krakau ligt op een uur afstand van Auschwitz. En in Krakau zelf. Zie je ook nog veel sporen van de Tweede Wereldoorlog. Bezoek het museum in Schindler’s Factory. Beroemd van de gelijknamige film. En het indrukwekkende monument Plac Bohaterow Getta. In de Joodse wijk Kazimierz. Hier vind je veel indrukwekkende geschiedenis. En aangrijpende verhalen over de oorlog.
Ga mee met een Street Art tour met een lokale gids. En ontdek de verhalen achter de vette graffiti. Of ga op pad met de Crazy Guides. Superleuk tours waarbij je de stad goed leert kennen! Is het een beetje lekker weer? Ga dan zeker zwemmen in het hidden lagoon.
Eten
In Krakau kun je heel leuk eten. En ook uitgaan! Begin je avond goed. Met haring en een shotje wodka. Bij de Herring & Vodka bar ben je daarvoor aan het juiste adres. Andere Poolse specialiteiten zijn de peirogi. Lekkere pasteitjes. En de bekende precle’s. Krakelingen met maanzaad, zout of sesamzaadjes.
Ga chillen en bestel een biertje. Bij het strandje Forum Spaces. Zeker in de zomer is dit een aanrader. Dan zit je hier super relaxt in de zon. Wil je graag luxe uiteten? Ga dan naar Szara Ges w Kuchni. Trufla en Morela zijn ook erg leuk!
Vervoer
Rij vanuit Nederland met de auto naar Krakau. Je bent dan wel vrij lang onderweg: minimaal 12 uur. Gelukkig kun je ook vliegen. Na twee uur in de lucht kom je aan op de Poolse vluchthaven. Soms moet je dan wel overstappen in Warschau. Voor zo’n €150,- vlieg je op en neer.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Z?oty
Taal: Pools
krakau.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.