Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Koh Samui, Koh Phangan & Koh Tao

Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zijn bij toeristen zeer populair. Ondanks de drukte is het nog steeds zeer goed vertoeven op deze drie prachtige eilanden. Doordat de eilanden vrijwel het hele jaar door temperaturen hebben van boven de 20 graden Celcius kan je er altijd goed vertoeven. 

Koh Tao wordt ook wel schildpaddeneiland genoemd. Niet alleen omdat hier verschillende bedreigde schildpaddensoorten leven maar ook omdat de vorm van het eiland op een schildpad lijkt. Koh Tao staat verder bekend als een duikeiland, maar er is ook ander avontuur op te zoeken op het eiland, zoals cliffspringen, abseilen of klimmen.
Koh Samui is groter dan Koh Tao en is vooral bekend vanwege de prachtige stranden. Er zijn allerlei luxe resorts, maar je kan ook gewoon op het strand slapen . Funfact: op dit eiland is Temptation Island opgenomen.
Het derde eiland Koh Phangan is vooral bekend vanwege de full moon party's die men hier houdt en is daarom vooral populair onder backpackers.
Eten
Op Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan zijn enkele goede restaurants te vinden. Je hoeft hier geen Michellin-sterren te verwachten maar dat is ook helemaal niet nodig bij de vibe die heerst op deze eilanden. Op Koh Samui vind je zeer fijne restaurantjes zoals bijvoorbeeld bij Chaweng Beach en Zazen. Op Koh Phangan zijn Melati en Decor 'to die for', toprestaurants en uiteraard ook direct aan het strand.  
Op Koh Tao zijn de restaurants iets minder goed en is de keuze wat beperkter, maar alsnog kun je ook hier fijn eten. Zo kun je bij Barracuda zeer fijne visjes eten. Hier zit je overigens ook goed als je vegetariër bent.
Het uitgaansleven op de eilanden is een van de grootste trekpleisters. Onze favoriet was de Lotus Bar op Koh Tao. Naast heerlijke cocktails vind je hier namelijk ook een lachgasbar waar je jezelf te buiten kan gaan. 
Vervoer
Op de eilanden zelf is het superchill om je per scooter te verplaatsen. Let wel goed op want ongelukken gebeuren hier zeer vaak. Je hebt een scootertje al vanaf 15 euro per dag.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Baht
Taal: Thais
koh-samui-koh-phangan-koh-tao.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.