Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bangkok

Bangkok, ‘de stad der engelen’, begon als een klein handelscentrum in Ayutthaya. Dit was de toenmalige hoofdstad van Thailand . Deze hoofdstad is door koning Rama verplaatst naar een ander gebied, waaruit de stad beter verdedigbaar was tegen de aanvallen vanuit Birma. Ruim tweehonderd jaar later is Bangkok uitgegroeid tot een enorme metropool met meer dan acht miljoen inwoners. En dat is te merken. Wees bereid om je te verliezen in een chaotische maar prachtige stad. 
Khao San Road is waarschijnlijk de meest bekende straat van Bangkok. Hier vind je van alles: van gezellige hostels tot goedkope souvenirzaakjes. Het is een echt walhalla voor backpackers! Reizigers met een budget kunnen in Chinatown hun hart ophalen. In deze historische, maar bedrijvige buurt kan je voor een schijntje inkopen doen. Vergeet ook de Lebua State Tower niet tijdens je bezoek aan de Thaise hoofdstad. Deze hoge wolkenkrabber heeft een bekroonde skybar: Sirocco Skybar.  
Daarnaast kun je in Bangkok, net als in de rest van Thailand, veel tempels bezoeken. De bekendste en belangrijkste boeddhistische tempel is de Phra Kaew.  De ‘grootste’ bezienswaardigheid van de Phra Kaew is een smaragdgroen Boeddhabeeldje van slechts zestig centimeter. Een andere kleine, maar bijzondere tempel is de Phallic Shrine. Op deze heilige plek staan tientallen houten penissen tentoongesteld. Vrouwen komen hier om de vruchtbaarheidsgod Chao Mae Tubtim te eren.
Eten 
Bangkok staat bekend om de floating markets: drijvende marktkraampjes volgestapeld met vers groente en fruit. Damnoen Saduak is de meest bekende floating market. Let op: om de drukte tegen te gaan, moet je de wekker vroeg zetten! De lokale markt Klong Toey is minder toeristisch. Hier kun je dus ook later op te dag komen opdagen. 
Voor een rustigere variant van de drukke straat Khao San Road, kun je ook naar Rambuttri Road. Dit is dé plek voor authentieke Thaise gerechten (lees: streetfood). Op Silom Road, het zakelijke centrum van Bangkok, vind je meer een mengelmoes van culinaire invloeden. Je kunt hier terecht voor keukens uit andere culturen. Tip: als je van gebakken banaan houdt, dan is de populaire Fried Banana Cart op de hoek van Charoen Krung jouw place to be! 
Als Bangkok het startpunt is van je reis door Azië, ga dan langs de Maliwan Cooking School. Hier leer je de fijne kneepjes van de Thaise keuken kennen. Zo kun je voor de rest van je reis lekker én goedkoop voor jezelf koken.
Vervoer
De ferry is een goedkope, snelle en koele manier van verplaatsing in Bangkok. Maar hét vervoersmiddel van Thailand is natuurlijk de tuktuk. Let wel op: omdat de tuktuk populair is bij toeristen, vragen tuktuk-drivers vaak een veel te hoge prijs. Je mag hier best over onderhandelen. Je kunt er ook voor kiezen om de taxi te nemen. Deze zijn over het algemeen goedkoper, schoner én stiller. 
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Baht
Taal: Thais
 Met dank aan Visit Thailand en Amazing Thailand. 
Voor een van de vijf finale uitzendingen maakte Geraldine een droomreis naar Thailand. Samen met vlogger Tim bezoekt ze de mooiste en gekste plekken in Bangkok en Chiang Mai. Natuurlijk geheel in Backpack-stijl! 
bangkok.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.