Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

São Paulo

São Paulo, of Sampa voor de locals, is de grootste metropool van Zuid-Amerika. Dankzij haar prachtige musea, samba beats en fantastisch eten is het een magneet voor reizigers. De miljoenenstad in het zuidwesten van Brazilië is altijd in beweging. São Paulo heeft ongeveer 21 miljoen inwoners en dat merk je. De Brazilianen werken, wonen, winkelen, feesten, eten, ontspannen… En de volgende dag doen ze het weer allemaal opnieuw.  
Avenida Paulista is een van de belangrijkste straten in São Paulo en doorkruist het financiële centrum. De bijna drie kilometer lange boulevard is een fijne mix van historie en moderne architectuur. Je kan hier bovendien goed uitgaan en winkelen. Op zondag is Avenida Paulista autovrij. Op die dag wordt de straat eigendom van wandelende gezinnen, straatartiesten, skaters en fietsers. Eigenlijk komt hier iedereen die op zoek is naar een plek om buiten te genieten van een vrije dag. 
Praça da Sé is een groot plein midden in ’t centrum. Het is een historisch rijke plek, met mooie fonteinen en omheinde ruïnes. Ook vind je hier de grootste kathedraal van São Paulo, de Catedral Metropolitana. In het winkelcentrum Morumbi Shopping vind je meer dan vierhonderdvijftig winkels, een paar bioscopen én restaurants.
Het beste kunstmuseum van São Paulo is MASP, Museu de Arte de São Paulo. Museum Pinacoteca do Estado is een bezoek waard vanwege de tentoonstellingen én het indrukwekkende gebouw. Meer kunst in de buitenlucht checken? Ga dan naar de wijk Vila Madalena voor hele vette street art! In deze artistieke buurt vind je ook veel galerijen en kunstwinkeltjes. Voor een glimp van het Braziliaanse oerwoud ga je naar Siqueira Campos Park. In dit kleine, wilde stadspark kan je goed bijkomen van de chaos van de stad. 
Eten
São Paulo is een mengelmoes van culturen. Arabieren, Aziaten, Europeanen, Amerikanen… Alle culturen vallen hier samen. Dit merk je ook aan de culinaire mogelijkheden in São Paulo. Verschillende keukens komen hier samen en dit ervaar je het beste op Calcadao Urbanoide. In deze oude parkeergarage hebben verschillende foodtrucks zich verzameld. Samen vormen ze een culinair feestje bestaande uit verschillende keukens. 
Verder staan Brazilianen bekend om hun liefde voor vlees. Een restaurant met goed vlees vinden in São Paulo, dat is niet moeilijk. Gelukkig zijn er voor de vega’s onder ons ook genoeg opties. Aanraders zijn Banana Verde in Vila Madalena en Apfel in het centrum. Zin in een lekker broodje? Maak dan een pitstop bij een Padaria. Een bakker/café waar veel Brazilianen graag komen voor een snel ontbijt, lunch of zelfs diner! 
Verder is Avenida Paulista een straat waar je over de lekkere eettenten en gezellige bars struikelt. Een heerlijk ijsje haal je bij Bacio de Latte en ontbijten doe je bij Pão de Queijo Haddock Lobo. De Braziliaanse keuken proef je bij Tordesilhas en Zena Caffé serveert klassieke Italiaanse gerechten. Na zonsondergang vind je langs deze weg talloze bars en cafés waar je tot in de late uren kan genieten van het Braziliaanse nachtleven. 
Vervoer
São Paulo heeft twee verschillende vliegvelden. São Paulo Guarulhos is de internationale luchthaven en binnenlandse vluchten komen vaak aan op Congonhas. Vanaf Amsterdam vlieg je met een directe vlucht in ongeveer 12 uur naar de Braziliaanse stad. Goedkopere vluchten hebben vaak een overstap op Londen, Parijs of Rio de Janeiro. 
Zoals eerder gezegd is São Paulo een drukke stad als het gaat om verkeer. Dit levert dan ook een chaotische wegsituatie op. Hoewel São Paulo echt een auto-cultuur heeft, is de metro ook een uitstekende optie om de stad door te komen. Het is veilig, snel en redelijk goedkoop. Ook leuk: São Paulo heeft een fietspadennet van bijna 470 kilometer lang. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Real
Taal: Portugees
Met dank aan Olaf Reizen. 
Dennis begint vanavond aan zijn trip door Brazilië! Het startpunt is één van de grootste steden ter wereld: São Paulo. Deze drukke en intense stad blijkt behoorlijk wat verrassende kanten te hebben. 
São Paulo

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.