Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vietnam

Dennis vermaakt zich in de Vietnamese plaats Hoi An. Hij waagt zich aan het skinny dippen, een lokale oppepper én bestelt een op maat gemaakt pak. Ook viert hij het bestaan van de maan en maakt kennis met de beroemdste kok van Vietnam.
Hoi an, geen begroeting aan An, maar een stadje in Vietnam gelegen aan de Zuid-Chinese zee. Hoi An had, tot eind 19e eeuw de belangrijkste haven van Zuidoost Azië. Vooral de Japanners en Chinezen hebben hun stempel op de stad gedrukt. Ze zeilden op de voorjaarswinden de haven binnen en bleven dan de hele zomer, tot de moesson wind ze weer naar huis blies. De binnenstad voelt daarom wat Chinees aan. 
Vanuit de oude stad Hoi An rijdt hij naar het noorden. Hier gaat hij samen met een Vietnamese boer op jacht naar krabben én helpt een mijnenopruimdienst met het ontploffen van een landmijn. Heftig!
Eten
De basis van een Vietnamees gerecht is rijst, noodles, vlees en/of vis. Het verschil met de andere Aziatische keukens is het veelvuldig gebruik van rauwe bladgroenten en kruiden. Voor een lekkere Vietnamese hap kun je in Hoi An aanschuiven bij Mango Rooms,  restaurant Hoi An, Dingo Deli, Café des Amis en Morning Glory Restaurant.
In de homestay bij de Co Tu Tribe help je mee met het kokkerellen, om vervolgens je culinaire hoogstandje gezamenlijk op te peuzelen in de Guol. Het gemeenschapshuis dat het hart van het dorp vormt.
Drinken
Vietnamezen drinken graag bier, rijstwijn en fruitwijn. Toost met ze mee in de Dive Bar, White Marble en Hoi An Salsa Club.
Vervoer
Rechtstreeks naar Hoi An vliegen zit er niet in. De meeste snelle manier is via Bangkok, en van daaruit naar Danang. Een ticket heb je al vanaf € 600,-.  In Centraal Vietnam kom je met de trein en/of bus een heel eind. Anderhalf uur in de trein kost je nog geen € 4,-. In het oude centrum pak je de benenwagen; auto’s zijn er verboden.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart & september
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Dong
Taal: Vietnamees

Dennis vervolgt zijn reis door Vietnam. Hij bezoekt Dong Hoi, waar hij helpt bij een landmijnenopruimdienst en op jacht gaat naar krabben.
vietnam.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.