Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Tbilisi

Tbilisi wordt door de kronkelende straatjes en onsystematische indeling omschreven als een labyrint. Dat is in de stad duidelijk zichtbaar: moderne gebouwen, orthodoxe kerken, Perzische badhuizen, moskeeën, huizen... Alles staat dwars door elkaar heen. En daar is een logische verklaring voor. Door de eeuwen heen was Georgië namelijk het podium voor verschillende rijken: het Perzische, Byzantijnse (Oost-Romeinse Rijk), Ottomaanse en Russische rijk en later nog de Sovjet. En dat zie je hier in Tbilisi heel mooi samen komen.
Al 1500 jaar lang is Tbilisi de hoofdstad van Georgië. Hierdoor heeft de stad een rijke historie en veel bezienswaardigheden. Zo is er het Narikala fort dat over de stad uitkijkt en vanwaar je een geweldig uitzicht hebt. Verder is de Sioni Kathedraal de moeite waard. Vooral in de avond, omdat deze dan prachtig is verlicht.
Andere trekpleisters die uitgelicht moeten worden, zijn de Metekhi kerk en het oude gedeelte van Tbilisi, genaamd Abanotubani. Hier vind je een hele straat vol badhuizen, die zwavelhoudend water uit de bronnen gebruiken. Uiteraard is dit gebied ook zeker een bezoek waard, vooral na een lange dag wandelen door de stad. 
Eten
Restaurant Kromlacher is een aanrader. Hier eet je traditionele Georgische gerechten en luister je naar livemuziek. Ook bij Canudos Ethnic Bar eet je lekker Georgisch eten. Restaurant Saretskela is een knus restaurant, waar het brood vers gebakken wordt in de bakkerijen die ín het restaurant zitten. Goldfish serveert, zoals de naam doet vermoeden, de lekkerste visjes! Vooral in het oude centrum zitten een aantal toprestaurants.
Vervoer
In Tbilisi kan je je prima te voet verplaatsen. Daarnaast is de bus, metro of taxi ook een goede optie. 
Goed om te weten
Beste reistijd: April, mei, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Iari
Taal: Georgisch

Na een oversteek dwars over de Zwarte Zee reist Floortje van Georgië naar Abchazië. Deze voormalige deelrepubliek verklaarde zich na een bloedige strijd onafhankelijk. Sinds de oorlog probeert het land weer de vakantiebestemming te worden van voorheen, maar daarvoor moet nog een hoop gebeuren. Toch is er ook genoeg moois te zien!

Patrick is in Tbilisi en verkent de stad per voet. Hij ontdekt al snel dat de stad toch wel heel chill is om te vertoeven. Lekker vreemd maar toch ook wel heel tof. Hij struint over een markt vol met Sovjet-memorabilia en sluit af met een bezoekje aan de Georgisch First Lady!
tbilisi.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.