Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Sahara

Gigantische zandduinen zover je kunt zien, met hier en daar wat groen. Verzengende hitte en droge grond. Een beeld van de Sahara heb je ongetwijfeld en waarschijnlijk zit je er niet ver naast. De grootste zandwoestijn van de wereld beslaat een groot deel van Afrika. Het zuidelijke deel van Marokko is ook onderdeel van dit massale natuurgebied. Steden zoals Marrakesh en Agadir vormen de poort naar de Sahara. 
In deze steden sta je nog middenin de samenleving, maar slechts een paar uur verderop gelden andere regels. De natuur is hier de baas: de zon bepaalt het ritme en het zand de route. De ruige omstandigheden vragen om wat planning en creativiteit, maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar! De extreme hitte, droogte en zon zorgen ervoor dat dit de sprookjesachtige basis is voor een magische ervaring is. 
Slapen onder de sterrenhemel in de Sahara? Of op de rug van een kameel over zandvlaktes slenteren? Voor velen staat ‘t op hun bucketlist. Toch merk je niet dat dit een aantrekkelijke toeristische plek is, aangezien de woestijn zo uitgestrekt is. Maar vergis je niet, want voor een onbekende kan de Sahara wreed zijn. Wees daarom voorzichtig, bereid je goed voor en ga zo nodig met een gids op pad. 
De Sahara is een bijzondere en indrukwekkende plek om even te ontsnappen aan je dagelijkse leven en herinnerd te worden aan de krachten van de natuur.   
Eten
In stedelijk gebied heb je de eettentjes voor het uitkiezen. Zo mag je in Agadir het restaurant Bab Marrakesh niet missen voor lokale gerechten en voor een westerse maaltijd kan je terecht bij Du Port. Voor een drankje of traditionele muntthee plof je neer bij de talloze barretjes en kroegen die de stad rijk is. 
Eenmaal in de woestijn is het een ander verhaal. Bij veel tours zijn maaltijden inbegrepen en word je onder een oneindige sterrenhemel verwend met een overdadige maaltijd. Reis je zelfstandig? Zorg dan dat je voldoende eten bij je hebt en dat je weet waar in de buurt eventueel eettentjes zitten. Nog een tip: voor echt authentieke gerechten zoals tajine kun je het beste terecht bij de locals. 
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer vier uur, met een vaak betaalbare vlucht, naar zowel Marrakesh en Agadir. Vanaf daar kun je het beste een auto huren om richting de Sahara te rijden. Dit geeft je de nodige vrijheid om het gebied te ontdekken. Mocht je daar geen fan van zijn, is per kameel ook altijd een goede optie… 
Goed om te weten
Beste reistijd: April, mei, augustus, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Marokkaanse Dirham
Taal: Arabisch, Frans
shutterstock_768360604

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.