Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn de prachtige locaties van Netflix' Sex Education

20-01-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
15854 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2019-01-29 om 13.31.05
De Netflix-serie Sex Education laat kijkers met nogal wat vragen achter. En niet alleen seksgerelateerde. (Zoals: was ik de enige tiener op de wereld zonder zo’n experimenteel seksleven?) Maar ook: in welke tijd speelt de serie zich af? (Mobiele telefoons in een jaren 80-achtergrond brengen nogal wat verwarring.) En vooral: waar staat de prachtige school en de chalet van Otis? (En kunnen we bij ‘m intrekken?)  

Gelukkig, hebben wij het antwoord op al deze prangende vragen.

Antwoord 1: Ja! (Nee, grapje, geen idee, vast niet.)
Antwoord 2: In het heden. Maar die eighties kleding-, muziek- en interieurstijl zijn geen toeval. De makers wilden het klassieke American High School -gevoel overbrengen en werden hierdoor geïnspireerd door films als The Breakfast Club en soortgenoten uit hetzelfde tijdperk.
En dan nu antwoord 3 De locaties:
Ook hier hebben de makers expres hun best gedaan je te verwarren. Britse acteurs op een ‘Zweinstein-achtige’ school, maar zonder uniforms en mét Amerikaanse kluisjes, sportjasjes en American Football. Ook dit is een gevolg van de wens om het nostalgische tienerfilmgevoel te versterken. Scenarioschrijver Laurie Nunn vond het vervelend dat veel Britse series het middelbareschoolleven erg negatief portretteren, zo vertelt ze aan Radio Times. Vandaar dat voor Sex Education er een vleugje American Dream en een snufje ‘Beste tijd van je leven’ aan de soms cynische Britse humor is toegevoegd.
sex education brug

© Netflix

Maar speelt de serie zich nou af in Groot-Brittannië of Amerika?
Groot-Brittannië, of specifieker: rondom de grens tussen Engeland en Wales. Dit zijn een aantal locaties op een rij voor jouw volgende roadtrip:

Forest of Dean, Gloucestereshire, Engeland
Een oude bekende onder de fantasy-lovers. Hier zijn namelijk sommige scènes van Harry Potter opgenomen. In die films wordt vooral het duistere karakter van de natuur benadrukt, maar door Sex Education durven hondenbezitters nu vast weer door het bos te wandelen.
Forest of Dean 2
Forest of Dean
Wye Valley, Engeland/Wales
Oftewel het landschap rondom de rivier Wye. Juist, die rivier die je ook meer dan eens langs hebt zien komen.
Wye Valley
Wye Valley 2
Old Railway Bridge, Tintern, Monmouthshire, Wales
Over die rivier heb je ook rustieke bruggen waar Otis en zijn vrienden weleens een wandelingetje maken. De oude spoorbrug bijvoorbeeld, op de eerste foto. Maar ook de Brockweir Bridge, die als bijnaam The Ugly Bridge heeft. We kunnen ons lelijkere bruggen voorstellen. 
sex education brug 2

© Netflix

Brockweir Bridge

© The Ugly Bridge. Screenshot: Netflix

Brown’s Village Stores, Llandogo, Monmouthshire, Wales
In de Wye Valley heb je het schattige plaatsje Llandogo. En in dit kleine dorpje is het recentelijk wat drukker geworden. Vooral bij één specifiek winkeltje: Brown’s Village Stores. Waar ze dat bezoek aan te danken hebben? Eén korte scène waarin Maeve er ‘iets’ (geen spoilers) koopt. Het winkeltje bestaat al 91 jaar en de huidige eigenaren, echtpaar Roger en Ruth, runnen de het buurtwinkeltje al sinds 1958. Gelukkig vinden zij die Sex Education-aandacht erg ‘lovely’, zeggen ze tegen The Guardian . Maar om te zorgen dat die aandacht ook lovely blijft, is het belangrijk om altijd respectvol met de bewoners en hun dorp om te gaan. En koop misschien eens wat bij het winkeltje, zodat Brown’s nóg 91 jaar kan blijven bestaan. 
Brown's Village Store 2

© Netflix

Brown's Village Store

© Foto: Jagger / Shutterstock.com

The Chalet, Symonds Tat East, Engeland
Hier zouden wij het wel even kunnen uithouden. Yep, de villa van Otis en zijn moeder én het fantastische uitzicht bestaan echt.
Sex Education Chalet

© Screenshots: Netflix

Sex Education Chalet 2

© Netflix

Sex Education Chalet 4

© Netflix

Sterrett’s Caravan Park, Symonds Yat West, Herefordshire, Engeland
Iets minder luxueus is het optrekje van Maeve. Namelijk een caravan in een trailerpark, dat dus echt bestaat en ook echt tijdelijke en permanente vakantiehuisjes op wielen verhuurt. 
Trailerpark Sex Education 2

© Netflix

Trailerpark Sex Education

© Screenshots: Netflix

University of South Wales, The Caerleon Campus
Dit prachtige, statige gebouw was echt een school, maar sloot in 2016 na een fusering met andere universiteitsfaculteiten in een groter gebouw . Sindsdien staat het leeg. Veel van de binnenscènes, zoals die in de grote aula, zijn niet opgenomen in de school zelf, maar in historisch theater The Paget Rooms in Penarth, Wales.
Sex Education school

© Screenshots: Netflix

Sex Education school 2

© Netflix

Sex education school 4
Sex Education school 3

© Netflix

Ook benieuwd in welk Grieks paradijs Mamma Mia is opgenomen? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.