Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Binnenkort op stedentrip? De stad verkennen wordt nóg makkelijker

15-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fiets stedentrip 3

© Foto: 2Design / Shutterstock.com

Heb je een stedentrip naar een wereldstad als Berlijn, Londen of Barcelona op de planning? Of weet je zeker dat zo’n bestemming ooit een plek op je verlanglijst zal veroveren? Dan kan je profiteren van de nieuwe update van Google Maps. Want die maakt het mogelijk een stad op een snellere en leukere (!) manier te ontdekken.
De metro, taxi of bus pakken: allemaal handige manieren om je tijdens een stedentrip van A naar B te vervoeren. Maar op een fiets stappen en daarmee door moeilijk begaanbare straten en pittoreske steegjes rijden, daar kan geen vierwieler tegenop. De fiets is betaalbaarder, makkelijker en vaak leuker. De introductie van het deelfietssysteem is daarom iets waar we als reizigers van in de handjes mogen klappen.
fiets stedentrip 2

© Foto: Kryvenok Anastasiia / Shutterstock.com

Zo, dat is handig
En om de beschikbaarheid van deelfietssystemen nog duidelijker te maken, rolt Google Maps een nieuwe functie uit. Ze gingen een partnerschap aan met Ito World, een bedrijf dat data verzameld over het gebruik van vervoer. Door deze data is een nieuwe functie ontstaan, waarbij deelfietssystemen van 24 steden in 16 verschillenden landen zichtbaar zijn. Wat dat voor jou als reiziger betekent? Ten eerste zie je beter wáár in een stad een deelfietssysteem te vinden is. Ten tweede zie je hoeveel fietsen er beschikbaar zijn en ten derde of er plek is om je gedeelde fiets terug te plaatsen.
fiets stedentrip

© Foto: Tareq Ismail / Shutterstock.com

De functie wordt uitgerold in de volgende steden: Barcelona , Berlijn , Brussel , Boedapest , Chicago , Dublin , Hamburg , Helsinki , Kaohsiung, Londen , Los Angeles , Lyon , Madrid , Mexico-Stad , Montreal , Taipei , New York , Rio de Janeiro , San Francisco , São Paulo , Toronto, Wenen , Warschau en Zürich.
fiets stedentrip 3

© Foto: 2Design / Shutterstock.com

Je stedentrip nóg een tikkeltje makkelijker maken? Deze apps worden getipt en gebruikt door de redactie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.