Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Helsinki

Helsinki, de hoofdstad van Finland, is voor veel mensen een bekende naam. Maar als je iemand vraagt waarom je de stad moet bezoeken blijft het vaak stil. Gelukkig kunnen wij je dat wel vertellen. De stad is vrij jong, maar alsnog zijn hier een aantal culturele pareltjes te zien. Het charmante centrum van Helsinki heeft vele gezichten. De ligging aan de kust, gevarieerde architectuur en Russische invloeden zorgen ervoor dat dit een bijzondere stad is. 

Toffe bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Domkerk of de Uspenski Kathedraal. Neem zeker de tijd om deze te ontdekken. Ook net buiten de stad zijn er leuke plekken te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Suomenlinna, een eiland net buiten Helsinki dat zeker een bezoek waard is. Temppeliaukio vind je ook net buiten de stad. Dit is een uitgehouwen rots afgedekt met koper en glas. Door de fijne akoestiek is dit de perfecte plaats voor een concert.
Voor degene die in de stad blijven is een bezoek aan het Design District ook zeker aan te raden. Helsinki staat namelijk bekend als dé plaats voor design. Bij mooi weer kan je terecht op het Hietaniemi Beach. Helsinki heeft genoeg te bieden voor iedereen, maar vooral voor mensen die graag ontspannen en genieten is dit een goede stad voor een citytrip. Klein detail: in de zomer kan je waarschijnlijk net iets meer genieten, want in de winter is het hier koud. 
Eten
Zoals je kan verwachten in een stad die zichzelf de design-hoofdstad van de wereld noemt, kan je hier in de meest bijzondere restaurantjes terecht. Wij hebben er al wat pareltjes uit gepikt, zoals ORA. Je kan het soms niet eens eten meer noemen, zo goed ziet het eruit. Je kan hier terecht voor moderne, lokale gerechten. We raden je aan om vanuit Nederland al te reserveren, want de wachtlijsten kunnen lang zijn.
In Helsinki kan je ook eten bij een van de restaurants met Michelinsterren, zoals Demo, Jord, Olo of Muru. Al deze restaurant hebben één ster en zijn deze ook zeker waard. Maar de beste is toch wel Chez Dominique. Met de twee Michelinsterren die het restaurant heeft is dit een hele bijzondere ervaring.

Als je na het eten nog los wilt gaan, raden we je aan lekker lang te tafelen. Het komt hier namelijk wat later op gang. Maar zodra het begint, begint het ook goed! Uiteraard is er een Icebar in Helsinki. Een fijne club is Kaarle XII. Zes barren, twee verdiepingen en honderden feestgangers maken van deze tent de leukste van Helsinki. Gay-friendly uitgaan? Kan overal in Helsinki, maar vooral Lost & Found is dan een aanrader. Kijk ook niet gek op als je bekende acteurs tegenkomt!
 
Vervoer
Vanaf Amsterdam naar Helsinki gaan er direct vluchten die er ongeveer 2,5 uur over doen. Eenmaal in de stad kan je veel te voet of met de taxi te bereiken!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Fins
helsinki.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.