Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dublin

Dublin staat niet bekend als dé vakantiestad en als je opzoek bent naar goed weer, is het dat natuurlijk ook niet. Ben je op zoek naar iets anders? Dan kan Dublin zomaar juiste adres voor jou zijn. Het is een droombestemming voor liefhebbers van geweldige landschappen, veel folklore en goed eten.
Een tripje naar Dublin maak je compleet door cultuur te combineren met geschiedenis en de lokale pubs. De Ieren noemen hun stad liefkozend:  Baile Átha Cliath. V oor ons is dat toch wat lastig uit te spreken dus houden we het gewoon bij Dublin. De hoofdstad heeft vooral op culinair en cultureel vlak enorm veel te bieden. De belangrijkste musea zitten hier maar ook "the black stuff" wordt hier op grote schaal gemaakt. Een bezoekje aan de Guinness Storehouse zal elk bierliefhebber een groot plezier doen. Zelfs als je niet van bier of Guinness houdt is dit een leuk uitstapje! Verder is Trinity College, de oudste universiteit van Ierland, leuk om te bezoeken. Wat we verder aanraden is om contact te leggen met Ieren. Ze zijn enorm vriendelijk, gastvrij en vertellen je graag iets over hun stad!
De levendigste buurt van Dublin is zeker weten de Temple Bar wijk. Veel drukke pubs, luidruchtig publiek. Helaas is door de de grote hordes toeristen die deze wijk bezoeken wel de echte Ierse cultuur een beetje verdwenen. Toch kan je hier alsnog een goed feestje vieren. Wij raden echter wel aan Dublin ook weer te verlaten en het Ierse binnenland te ontdekken!
Eten
Het is natuurlijk niet heel gek dat de beste en meeste restaurants in Dublin zitten. Dublin is maar liefst 10x zo groot als de tweede stad van het land, Cork. Net als in Engeland vind je in Ierland honderden, zo niet duizenden pubs. Neem lekker een Iers biertje en een goede zware steak. Of een chicken in a basket. Niets mis mee. Wil je iets meer op de culinaire tour gaan? Dan hebben wij wat tips voor je.
Zo is er bijvoorbeeld een heerlijke Italiaan, Belluccis. Hier hebben ze verrukkelijke pizza's en pasta's en veranderen ze de menukaart zo vaak, dat je eigenlijk nooit weet wat je krijgt. Onze favoriet is de Seabank Bistro Malahide, een kleine bistrot in het noorden van Dublin. Inside tip: neem hier vooral de kreeft! 
Vervoer
Vanaf Amsterdam of Eindhoven zit je binnen twee uur in Dublin. Als je van plan bent door Ierland te gaan trekken raden we wel aan om een auto te huren. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Iers & Engels
Dublin

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.