3 op Reis

Los Angeles

De meesten van ons kennen L.A. van Hollywood, pretparken en Oscars. Maar Los Angeles is veel meer dan dat. De stad bestaat uit allemaal ministeden met verschillende stijlen, karakters en hotspots. Voorbeelden van deze wijken zijn Hollywood, Venice, Koreatown en Bell Air. In elk deel beleef je iets nieuws. Ga er voorbereid heen, want alleen dan vind je de leukste plekken.
Los Angeles is de grootste stad van California. Er wonen ruim vier miljoen mensen waarvan een opvallend groot deel Latino is. Zoals de Spaanse naam al doet vermoeden, heeft de stad Mexicaanse roots. L.A. hoorde vroeger bij Mexico en viel halverwege de 19 e eeuw in handen van de Amerikanen.
Wil je veel van de stad zien? Huur dan voor een dag een auto. Hierdoor kan je elke buurt makkelijk verkennen. Toer bijvoorbeeld over de Mulholland Drive, een prachtige route door de stad. Je rijdt over de Hollywood Hills, ziet de wereldberoemde letters en hebt een mooi uitzicht over de stad. Neem ook een kijkje in de wijk Hollywood en wandel over de sterren boulevard. Hier moet je gewoon een keer zijn geweest!
Hou je van drukte? Ga dan naar Santa Monica, een van de bekendste wijken aan het strand. Op deze plek eindigt de Route 66. Deze bekende snelweg tussen Chicago en L.A. is een roadtrip waard. Dwaal over de bekende pier, eet een heerlijk ijsje en neem een kijkje op de kermis. Wil je liever de rust opzoeken? Ga dan naar Big Bear Lake. Je kan hier hiken, fietsen of lekker helemaal niks doen, omringd door prachtige natuur. De stad heeft nog veel meer te bieden, maar dat kan je het beste zelf ontdekken.
Eten
Net als de vele verschillende culturen in de stad, vind je in L.A. ook allerlei verschillende keukens. Ga voor de lekkere burgers naar Cecconi’s in West Hollywood. Meer zin in Chinees? Ga dan naar China Town. Hier kijk je je ogen uit naar honderden kraampjes en lekkere restaurants.
Barrel & Ashes is dé barbecue tent van L.A. Er hangt een fijne sfeer en leuke mensen komen hier. Ook eet je hier het beste stuk vlees! Heb je geen idee waar je zin in hebt? Ga dan naar de Grand Central Market, een grote food market. Hier kan je van alles vinden en hangt een leuke sfeer. Zowel toeristen als locals komen er graag, vooral in het weekend.
Ook op uitgaansgebied heeft L.A. veel te bieden. Van gezellige bars en cafés tot nachtclubs en festivals: het aanbod is eindeloos. De locaties van deze plekken zijn verspreid over de hele stad. Op Sunset Boulevard vind je veel bij elkaar! Deze boulevard loopt dwars door Hollywood en Beverly Hills. Misschien spot je nog wel een bekende filmster.
Vervoer
Los Angeles is een gigantische stad. Daarom is het handig en leuk om een auto te huren. Je vindt een aantal vette routes door de stad en over de Hollywood Hills. Die zijn zeker de moeite waard. Een andere optie is het openbaar vervoer dat de laatste jaren sterk verbeterd is. Het duurt vaak wat langer dan met de auto, maar veilig is het wel. Ook een leuke optie is het huren van een fiets en lekker uitwaaien op de boulevard.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
los-angeles.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.