3 op Reis

Warschau

Warschau. Een van de meest bijzondere steden van Europa. De stad staat bekend als een 'feniks-stad' omdat het tijdens meerdere oorlogen met de grond gelijk is gemaakt, maar toch elke keer weer uit zijn as verrijst. En hoe! De roerige geschiedenis zie je hier ook meer dan duidelijk terug in de skyline.
De stad is zeer modern en dat zie je terug in de huidige architectuur. Grote pleinen, parken, moderne gebouwen en monumenten kenmerken de stad. Maar ook uit de eerdere geschiedenis van de stad zijn nog genoeg parels te vinden. Ja, wij zijn toch wel fan van deze speciale stad.
Fijne trekpleisters zijn het Praga Park, Lazienki Paleis & het kasteel en natuurlijk Zygmunt's monument. In Warschau snuif je de geschiedenis en de toekomst tegelijkertijd op. 
Nog niet klaar met Polen? Maak er dan een leuke roadtrip langs deze Poolse steden van. 
Eten
Een van de lekkerste restaurants van de stad is Restauracja Polska Rozana. Het maakt niet uit op welk uur van de dag je binnenkomt. Ontbijt, brunch, lunch, diner of voor een afzakkertje. Hier zijn alle Poolse gerechten heerlijk.

Nog meer Poolse keuken vind je in Atelier Amaro Restaurant. Ook heel fijn. Evenals het Platter Restaurant (wel prijzig!), chocoladecafé E.Wedel of La Rotisserie.
 Misschien niet de meest fleurrijke namen, maar dat verandert wel als je hier eenmaal binnenstapt. De meeste van dee clubs vind je op de Mazowiecka. Enclawa is bijvoorbeeld een leuke discotheek. Loop ook even binnen bij Sheesha om een Arabische nacht te beleven. 
Vervoer
Warschau heeft twee luchthavens, maar je kan er ook met de auto heen rijden. Dat duurt ongeveer twaalf uur. Maak er gelijk een roadtrip door Polen van met deze tips. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zloty
Taal: Pools
warschau.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.