Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Hamburg

Hamburg. De grootste havenstad van Duitsland vanwege haar ligging aan de Elbe. De stad doet je misschien denken aan Amsterdam. En dat is niet gek. In de binnenstad vind je namelijk flink wat bruggen: maar liefst 2.400. Een wandeling over de bruggen door de Speicherstadt mag je daarom zeker niet overslaan. De Speicherstadt is namelijk het grootste aan elkaar grenzende pakhuizencomplex ter wereld. Tot op de dag van vandaag dienen de pakhuizen als opslagplaats voor waardevolle handelsgoederen.
Andere historische gebouwen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels gebombardeerd. Daardoor heeft Hamburg zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Tegenwoordig staat de stad vooral bekend als cultuur- en muziekstad. Hou je van stappen? Dan kom je in Hamburg niks tekort. Want in de wijk St. Pauli vind je de Reeperbahn: een kilometer lange straat vol met discotheken en kroegen. ’s Avonds is dit de meest bruisende plek van de stad waar jij dus moet wezen.
Naast al dit muziekgeweld heeft Hamburg een legio aan musea en andere culturele hotspots. Zo vind je er de Hambuger Kunsthalle en de Elbphilharmonie, een imposant operagebouw. Ook de vele moderne architectonische hoogstandjes kenmerken de stad. Wil je deze van een afstand bewonderen? Wandel of fiets dan door de ondergrondse St. Pauli-Elbtunnel. Deze tunnel verbindt het centrum met de haven van Hamburg. Aan de andere kant van de tunnel wacht je een fraai uitzicht over de skyline van Hamburg.
Eten
In Duitsland eet je bratwursten. In Hambrug is de lekkerste variant een curryworst. En die eet je bij Imbiss bei Schorsch. Het recept van deze currysaus is bijna net zo geheim als die van Coca Cola, en al vanaf 1961 komen hele volksstammen op dit tentje af. 
Restaurant Vlet en TscheBull zijn de populaire sjieke restaurants van Hamburg. Heb je een kleiner budget, ga dan eens naar Schweinske of Sala Thai. Elke zondagochtend is er een grote vismarkt van 06.00 tot 09.30. De perfecte plek om de nacht te eindigen of je dag te beginnen met een lekker ontbijtje.
Schanzenviertel is een hippe wijk met veel toffe tentjes. Begin de avond met een biertje bij lokals thuis en doe een kroegentocht op de Reeperbahn. Probeer jezelf naar binnen te praten bij één van de exclusieve privé feestjes bij Lago Bay. Niet gelukt? Geen probleem, want bij de grote clubs als The China Lounge en Uebel und Gefaehrlich is het sowieso altijd groot feest. Geen zin in dit massale gedoe, ga dan eens underground bij Pudel. Bijkomen kan  bij Strand Pauli, een relaxte plek aan de rivier de Elbe.
Vervoer
Hamburg bereik je per auto of per trein. Met de auto rijd je vanaf Nederland in ruim 4 uur naar Hamburg toe. In de stad zelf kun je met de bus of metro van plek A naar plek B reizen. Oh en: Hamburg is een fietsvriendelijke stad. Maak daar dus zeker gebruik van!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, juli, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
Maurice zijn hele roadtrip zien? Klik  hier!
hamburg.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.