Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Brussel

Als we het hebben over Manneke Pis, het Atonium en stripfiguren weet iedereen waar het over gaat: Brussel. De stad die ook wel gezien wordt als de hoofdstad van Europa, mede omdat het hoofdkwartier van de EU en de NAVO zich hier hebben gevestigd.
Maak je meestal gebruik van de auto of het openbaar vervoer? Kies dan nu eens voor een wandeling. Lopen door Brussel hoeft namelijk niet saai te zijn. Door de hele stad zijn verschillende muren en gevels opgevrolijkt met tekeningen uit bekende stripverhalen. Deze speciale Comic Strip Route is uitgezet om helden zoals Lucky Luke en Kuifje nooit te vergeten.
Naast deze iconische wandeltocht staat Brussel bekend om zijn één na diepste duiktank ter wereld: Nemo 33. Deze tank is 34,5 meter diep en is gevuld met 2,5 miljoen liter water. Vaak wordt deze locatie gebruikt als decor voor verschillende films en televisiecommercials, maar recreatief duiken is hier zeker mogelijk.
Ben je avontuurlijker ingesteld en wil je de hectiek van de stad even ontvluchten? Ga dan kijken bij het Ter Kamerenbos. Naast een recreatief wandelpark is het in dit bos ook mogelijk om fietsen, rollerskates of kleine boten te huren. Een aantal keer per jaar komt de longboardclub Bütcher hier bijeen om samen van de heuvels af te skaten.
De Brusselse gemeente Molenbeek en daden van terroristische aard zijn vaak samen in een adem te noemen. Je hoeft hier lang niet voor alles en iedereen op je hoede te zijn, maar pas wel op. Het kan in de straten van Molenbeek niet overal even veilig aanvoelen. Toch is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze gemeente. Er zijn verschillende bewoners die zich hier zelfs hard voor inzetten. Zo organiseert Fatima Rochdi, directeur van de organisatie AlterBrussels, rondleidingen door de wijk. Op deze manier laat ze positieve ontwikkelingen in Molenbeek zien en hoopt ze de sociale cohesie in de wijk te vergroten. Ook het Mima Museum is leuk om te bezoeken. Je vind hier tentoonstellingen over een jonge generatie die de artistieke genres passeren.
Eten
Brussel staat uiteraard bekend om zijn Vlaamse frieten. De lekkerste plek om deze te eten is volgens de Brusselaars bij Maison Antoine, ooit uitgeroepen tot beste snackbar van Brussel. Maar ook voor andere culinaire hoogstanden kan je in Brussel prima terecht. Heb je na al dat eten zin in een drankje? Dan zit je in Brussel wel goed. Zo kan je een van de vierhonderd biersoorten proberen bij Beermania of gewoon genieten van een Belgisch biertje bij Moeder Lambic.
Vervoer
Met Utrecht als beginpunt is het 2,5 uur rijden met de auto of de trein voordat je aankomt in Brussel. In de stad zelf is het vrij makkelijk jezelf te verplaatsen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Kraanwater: Drinkbaar
Taal: Nederlands & Frans
Brussel

© Adisa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.