Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Barcelona

Barcelona, een van de mooiste en bekendste steden van de wereld. En dat is niet voor niets zo. In Barcelona vind je namelijk alles. Cultuur om je vingers bij af te likken, een nachtleven dat zijn weerga bijna niet kent en dan is er ook nog het heerlijke klimaat waar je van kan genieten op de prachtige stranden. En ook de reiziger die shoppen in gedachten heeft is in Barcelona in zijn nopjes, werkelijk alle winkels zijn hier te vinden.
De genialiteit van Gaudi is te bewonderen in La Pedrera/Casa Mila, de Sagrada Familia of in het Parc Guell. En dat is uiteraard iets wat je niet mag missen. Maar ook het minder bekende, eeuwenoude park des Labyrinth is de moeite waard. Uiteraard mag ook een bezoek aan Camp nou, het stadion van FC Barcelona, niet ontbreken. 
In Barcelona is het centrum geclaimd door Catalonië. Een gebied dat zichzelf ziet als zelfstandige staat en wat onder het regime van dictator Franco dan ook flink werd onderdrukt. In Barcelona spreekt men dan ook veelal Catalaans. De stad Barcelona heeft werkelijk waar alles en voor ieder type reiziger is er wel een plekje.
Eten
Op een typische Catalaanse eettafel vind je vooral veel brood, rijst, serranoham én vis. Met als grote pijler de tapas! Die je dan in Tickets Bar, Quimet I Quimet en/of Can Ramonet oppeuzelt. Visjes happen kan trouwens heel fijn in La Paradeta en Els Pescadors. En voor andere Spaanse lekkernij ben je meer dan welkom in Casa Alfonso en Botavara.
Je kan ook kiezen voor de 'geheime' restaurants. Spannend. Bijvoorbeeld Chi-Ton; een geheim restaurant achter een souvenirshop op Provenza Street. Meer informatie hierover vind je hier
Barcelona is de plek om de bloemetjes (veelvuldig) buiten te zetten. Hiervoor ben je op 't juiste adres in de wijken El Born en Gracia. De beste opties zijn: bubbels in La Champagneria, cocktails in Bar Velcro en Raïm. En om ’t af te leren een Spaans wijntje in La vinya del señor.
Vervoer
Barcelona kan je vliegend, met de auto of met de trein bereiken. In de stad kan je je het beste met de metro verplaatsen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
barcelona.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.