Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.
3 op Reis

Londen

De telefooncellen, taxi’s en rode dubbeldekkers. In het zuidoosten van Engeland ligt de grootste stad van Europa: Londen. Een levendige stad die met zijn verschillende wijken veel te bieden heeft. Van het koninklijke Westmister Abbey tot de vele kroegen en metro’s.  
Een plek waar de Londense verscheidenheid goed naar voren komt is de wijk Soho. Dit komt omdat veel immigranten, kunstenaars en muzikanten zich hier vestigen. Deze multiculturele wijk staat vooral bekend om zijn muziek. Op elke hoek van de straat is er wel een straatmuzikant te vinden en Berwick Street zit vol met platenzaken en andere muziekwinkels.
Elk jaar, in het laatste weekend van augustus, wordt de Caribische cultuur gevierd tijdens het Notting Hill Carnival. Het hoogtepunt van dit feest is de parade, waarbij tientallen praalwagens door de straten rijden. Het evenement trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers en daarmee is het een van de grootste straatfestivals ter wereld.
De vele parken die Londen rijk is, zorgen ervoor dat er genoeg groen te vinden is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Hyde Park, wat vroeger diende als jachtgebied voor koning Henri VIII. Of geniet van een schitterend uitzicht op Buckingham Palace vanuit het St. James’s Park.

Londen bekijken vanaf grote hoogte? Waarschijnlijk denk je dan gelijk aan de Londen Eye. Maar doe eens wat anders en ga naar het hoogste gebouw van Londen: The Shard. Het gebouw is 310 meter hoog en opende in 2014 zijn deuren voor publiek. Beklim de treden van het gebouw en eindig op de 72e verdieping. Daar kan je genieten van een 360 graden uitzicht over Londen.
Eten
Dat Britten veel fish & chips eten weet iedereen, maar het culinaire Londen biedt veel meer dan dat. Curry is bijvoorbeeld het populairste gerecht in Engeland. Op Brick Lane zijn meer dan vijftig restaurants te vinden die curries verkopen. In dezelfde straat vind je tevens veel meer restaurants en brasserieën, zoals de Beiger Bake waar je de hele dag door bagels kan eten.
Tijdens een bezoek aan de wijk Soho honger gekregen? Ga dan wat eten bij restaurant Bob Bob Ricard. Het interieur is volledig in de jaren ‘20 stijl en alle eettafels zijn uitgerust met een ‘druk voor champagne’ knop.
Vervoer
Vanuit Utrecht is het mogelijk om de trein te pakken richting Londen. Na een reis van ongeveer vijf uur zet je voet op Engelse bodem. Eenmaal in het centrum aangekomen, kan je je het beste verplaatsen met de metro. Deze Londense underground is het oudste metrostelsel ter wereld.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei tot en met september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
londen.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.