Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

New York

The City that never sleeps noemt men New York ook wel. New York staat bekend als de hoofdstad van de wereld. Op vrijwel alle vlakken is de stad de meest toonaangevend stad ter wereld. Zo kun je hier niet alleen de beste restaurants, musea, hotels en kledingwinkels vinden maar is de stad ook economisch het centrum van de wereld. 
New York City bestaat uit vijf 'boroughs' of stadsdelen waarvan Manhattan veruit de belangrijkste en drukste is. Op een oppervlakte van 87,5m2 wonen bijna twee miljoen mensen. Op dit eiland zijn ook de belangrijkste trekpleisters van New York te vinden zoals het Guggenheim, The Met, Central Park en de beroemde winkelstraat Fifth Avenue. 
Manhattan bestaat uit een aantal beroemde wijken zoals Chinatown, Harlem, Meatpacking District en Little Italy. Elke wijk heeft een uniek karakter en vaak heeft elke wijk een andere demografische groep inwoners die de wijk kenmerkt. Er is geen enkele andere plek die op New York lijkt en men noemt het ook niet voor niets de hoofdstad van de wereld! Een bestemming die je moet hebben bezocht in je leven!
Eten
Hier in New York is het: junkfood! En natuurlijk zoals je van een wereldstad kunt verwachten, ook heel veel restaurants met een hoog culinair gehalte!
Vooral wijken als Harlem, Chinatown en Little Italy zijn plekken om je vingers bij af te likken. Aanraders zijn Sylvia’s, Amy Ruth’s en Miss Mamie’s Spoonbread, Bo Ky Restaurant en Focolare. Ook Paradou, 5 ninth en Mi Cocina in het Meatpacking District zijn prima plekken om je buikje vol te eten. En Blue Ribbon Brasserie, Il Buco en La Esquina trouwens ook.
De wijken Chelsea en Meatpacking District zijn New York’s thuisbasis van de club scene. Clubtips: the Pink Elephant, 10AK Club, Cain Club, Home en Lotus. Of living the life in New York in Glass bar, Apotheke of het goedverstopte Cienfuegosny, Please Don’t Tell of D.C. Bar. Ook heel vermakelijk maar compleet anders zijn de jazz bars Jazz at Lincoln Center , Blue Note, Village Vanguard en Birdland.
Vervoer
In New York reist bijna iedereen met een taxi.Het instaptarief ligt rond de $3,-. De snelste en goedkoopste manier van reizen is echter met de metro. Een ritje kost slechts €1,50. Veel New Yorkers maken hier gebruik van. Een auto huren is niet aan te raden met de drukte in de stad. Een retourticket Amsterdam-New York heb je voor zo'n €600,-.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
new-york.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.