Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit zijn de beste fietssteden van de wereld

15-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
734 keer bekeken
  •  
shutterstock_141095674
Om de beste fietsstad van de wereld te doorkruisen hoef je niet ver te reizen. Utrecht staat namelijk op nummer één. Tenminste, volgens het onderzoek van verzekeraar Coya. Op nummer twee en drie staan respectievelijk Munster in Duitsland en Antwerpen in België. 
Als je denkt: 'Huh, Utrecht? Daar ben ik laatst nog van m'n sokken gereden.' Dan snappen we dat. Coya heeft de steden beoordeeld op verschillende punten: het weer, fietsgebruik, het aantal (dodelijke) fietsongelukken, fietsendiefstallen, fietsenwinkels, fietspaden, infrastructuurkwaliteit, fietsverhuur, leenfietsen, fietsevenementen en autovrije dagen. Dus waar het aantal (dodelijke) fietsongelukken in Utrecht en Amsterdam helaas vrij hoog ligt, scoren ze wel weer goed op infrastructuur. Opvallend is hoeveel Duitse steden in de top twintig staan, namelijk: zeven. Het gaat dan om Munster, Bremen, Hannover, Hamburg , Leipzig , Nuremberg en Berlijn . We hopen dat dat niets te maken heeft met het feit dat Coya een Berlijnse start-up is. ;) 
shutterstock_1196522572
De top tien van beste fietssteden is als volgt:
1. Utrecht in Nederland
2. Munster in Duitsland
3. Antwerpen in België
4. Kopenhagen in Denemarken
5. Amsterdam in Nederland
6. Malmö in Zweden
7. Auckland in Nieuw-Zeeland
8. Hangzhou in China
9. Bern in Zwitserland
10. Bremen in Duitsland
Op de laatste tien plekken staan:
80. Mexico-Stad in Mexico
81. Bogota in Colombia
82. Cali in Colombia
83. Buenos Aires in Argentinië
84. Hongkong in SAR China
85. Jakarta in Indonesië
86. Moskou in Rusland
87. Tbilisi in Georgië
88. Bangkok in Thailand
89. Medellín in Colombia
90. Lagos in Nigeria
Hoewel we dus helemaal voor groene vervoersmiddelen zijn, kan je in Lagos - de hekkensluiter en dus de slechtste fietsstad - maar beter een taxi pakken. De ranglijst kan helpen met bedenken waar je op reis voortaan je fietsen huurt. Al worden er in Bangkok eigenlijk best wel leuke fietstochten met gids georganiseerd, dus laat je niet teveel afschrikken. Maar houd altijd je koppie - en je helm - erbij! 
Robert en Lynn lieten zich in ieder geval niet tegenhouden door deze fietsindex. Ze fietsten in veertien maanden van Nederland naar Singapore.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.