Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bern

In maar weinig steden is het historisch centrum zó goed bewaard gebleven als in Bern. De zandstenenhuizen, geplaveide straten en smalle stegen zorgen voor een middeleeuwse sfeer. Hoewel Bern geen grote stad is, mag het zichzelf toch ‘hoofdstad’ van Zwitserland noemen. Omdat Zwitserland officieel geen hoofdstad heeft, wordt het hier een bondsstad genoemd. De centraal gelegen stad staat tot nu toe niet echt bekend als een geliefde locatie voor een stedentrip. Onterecht, want naast de historische sfeer die hier hangt vind je er ook allerlei toffe activiteiten en bezienswaardigheden. 
Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal van Bern, de Bern Minster. Dit is het grootste heilige gebouw van Zwitserland en vanaf de bovenkant van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een andere aanrader is een bezoek aan het Einstein Museum. De natuurkundige leefde lange tijd in Bern en werkte hier onder andere aan de relativiteitstheorie. Ben je op zoek naar een actievere stedentrip? Dat kan hier gelukkig ook. Ga naar de rivier de Aare voor een verfrissende duik of maak een avontuurlijke tocht met een raft. Aan de overkant van de Aare vind je de Rose Garden. In dit grote park vind je veel gekleurde rozen, indrukwekkende fonteinen en rustige wandelpaden. Deze tuin ligt wat hoger dan de rest van de stad waardoor je hier mooi over de stad kan uit kijken. 
Hoewel Bern een historische stad is, hangt er ook een hele gezellige en hippe sfeer. De vele studenten in de stad zorgen voor een bruisend nachtleven en in de zomer vind je er regelmatig festivals. In deze Zwitserse stad kan je dus op veel verschillende manieren genieten van een stedentrip. 
Eten
Wie denkt dat je in Zwitserland alleen maar kan kaasfonduen en chocolade kan eten, heeft het mis. Hoewel beide opties mogelijk zijn, heeft Bern nog veel meer culinaire hoogstanden en gezellige eettenten. Bij Mishio kan je bijvoorbeeld heerlijk Aziatisch eten met uitzicht op het Bundesplatz. Voor een grote schnitzel kan je terecht bij Jack’s Brasserie, waar je nog eet in het originele interieur uit 1920. 
Zin in een zoet tussendoortje? Loop dan langs Eiswerkstatt, waar je bijzondere smaken ijs kan krijgen. Voor een drankje in de avond kan je naar de Sky Terrace, waar je een 360 graden uitzicht over de stad hebt. Onze tip: ga tijdens zonsondergang. De zon creëert rond die tijd een mooi kleurenspel in de lucht.
Vervoer
Vanaf Amsterdam gaan er geen directe vluchten naar Bern. De beste en snelste optie is een vlucht naar Bazel-Mulhouse-Freiburg nemen en vanaf daar met de trein naar Bern reizen. In het centrum van Bern is het openbaar vervoer een goede manier om de stad door te komen. Op de fiets of te voet kan je ook veel van de stad zien. Je kan de fietsen voor vier uur lang gratis huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: hele jaar door
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zwitserse Frank
Taal: Duits, Frans & Italiaans.
Bern Zwitserland

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.