Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Noordereiland

De stad Auckland in het noorden van Nieuw-Zeeland is omringd door geweldige natuurgebieden. Dat Auckland een stad is die je niet moet missen, blijkt wel uit het feit dat Auckland in 2009 werd uitgeroepen tot vierde best leefbare stad ter wereld. Auckland heeft een uniek uiterlijk. Door de vele laagbouw doet de plek eerder denken aan een uitgestrekt dorp dan aan een grote stad. De Sky Tower is vrijwel de enige uitzondering.
Auckland is een zeer mooie bestemming, maar ook de de rest van het Noordereiland is zeker de moeite waard. Zo kan je de typische Maori-cultuur verkennen in Bridal Veil Falls en hier eet je ook traditionele gerechten die rechtstreeks uit de natuur komen. Musts zijn kajakken bij Cathedral Cove, Heli-mountainbiken vanaf de top van de berg en zwemmen tussen de vissen bij het Goat Island. Ontspannen doe je in de Lost Spring Spa.
Vervolgens kan je koers zetten richting Raglan. Raglan telt nog geen drieduizend inwoners en is een prototype surfparadijs. Het dorp kent een ontspannen sfeer en staat bekend om de perfecte golven om op te surfen. Raglan heeft dan ook een enorme aantrekkingskracht op surfers van over de hele wereld. En mensen die geen pro-surfer zijn, kunnen hier gewoon les krijgen van echte Maori-surfers.
Eten
Je vindt in Auckland de beste restaurants van heel Nieuw-Zeeland. Als je met een klein budget op reis bent, is de kans groot dat de vele eetkraampjes je hart weten te veroveren. De meeste restaurants zijn te vinden in de Princes Wharf en bij het Basin-viaduct. Een culinaire reis begin je bij het Japanse Tanuki’s Cave. Vanuit daar reis je via de Sunshine door naar de Europese bistro O ‘Connell. De reis maak je af door een lekkere curry in de Himalaya op de Ponsoby Road te bestellen.
Landinwaarts vind je de Maori-keuken, die bestaat uit groene producten uit het noorden. Om hier optimaal van te genieten, kan je het beste een culinaire tour maken. In Coromendal wordt er veel zelf eten verbouwd, wat zorgt voor heerlijke biologische restaurants met originele menukaarten. Wij bezochten hier het Driving Creek Café.
Een avond in Auckland beginnen met sfeervolle live muziek kan bij Dogs Bollix, Kings of Arms Tavern of Galatos. Zin om even te dansen? Dat kan op de retro lichtvloer van Boogie Wonderland. Maar je kan ook terecht bij Khuja of in The Carpark. The Carpark ligt in de haven en is oorspronkelijk een parkeerplaats. In de weekenden komen hier dj’s hun kunsten vertonen tot in de late uren. In Raglan kun je na een dag surfen gezellig naborrelen in barretjes als de Diggers Bar en Cook of Rodeo. Als je echt geen genoeg kan krijgen van het strand, dan kan je daar altijd gezellig blijven naborrelen tot in de late uren.
Vervoer
Er zijn geen directe vluchten naar Nieuw-Zeeland. Het is het handigst om via Singapore te vliegen, maar dat kan ook via Dubai en Kuala Lumpur . Er rijden in en rond Auckland veel bussen van verschillende busmaatschappijen die je zowel in de stad zelf, als naar andere steden op het Noordereiland brengen.
Reizen per trein is voor korte afstanden relatief duur, maar voor langere afstanden een goede keus. Een auto huren geeft veel vrijheid en dit kan dan ook goed in Auckland. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Februari, maart, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Nieuw-Zeelandse Dollar
Taal: Engels & Maori
noordereiland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.