Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Medellin

Colombia heeft lang een slechte naam gehad. Vooral Medellin was berucht door de beruchte Pablo Escobar. En nu? Nu is de stad een geweldige vakantieplek.
Wel geïnteresseerd in Escobar? Hij was de rijkste drugsbaron ooit. In Colombia kun je verschillende tours boeken, waarbij je zijn oude villa kunt bezoeken. Een onschuldiger trip is een graffiti-tour. Street art kom je overal tegen in Medellin tegen. Ook is het de moeite waard om de kabelbaan te gebruiken, waarbij je het nieuwe Medellin goed kunt bekijken. Nog hoger gaan? Dan is paragliden een optie!
Tip: de organisatie om je reis mee te organiseren is toch wel De Una Colombia. En de beste reisgids is Mateo!
Eten
Medellin smaakt naar meer. Maar niet als je La Bandeja Paisa probeert. Als je dat op hebt, zit je meteen vol. Boeren eten dit om de hele dag energie te hebben. Ook handig voor reizigers dus! Logisch dat je er lang op door kan gaan. Rode bonen, rundvlees, chorizo, avocado, gebakken buikspek en een spiegelei als topping... Energie voor tien!
Het kleinere buñuelos is lekker voor tussendoor. Dit hapje lijkt nog ’t meest op onze oliebol. Qua uiterlijk dan. Buñuelos zijn hartig en hebben een kaasvulling. Op bijna elke hoek van de straat zijn deze lekkernijen te krijgen. 
Over kaas gesproken. Da’s toch geen combinatie met chocolademelk? In Colombia wel hoor! La Puerta Falsa heet de delicatesse. Even dippen en eten maar. Wil je het simpel houden? Ga dan naar restaurant Aijacos y Mondongos. Daar kan je kiezen uit drie Colombiaanse gerechten. Oh en de prijs: gerechten krijg je hier voor een prikkie.
Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je met één overstap naar Medellin. In de stad zelf is het makkelijk rondreizen. De metro loopt van het noorden naar het zuiden van de stad. Ook is de taxi een goede optie. Alle taxi’s hebben een meter, dus je hoeft geen prijs af te spreken. 
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari & juli t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peso
Taal: Spaans
medellin.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.