Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en is te vinden op het eiland Java. Met zo’n 10 miljoen inwoners is het een drukke stad en kan het verkeer chaotisch zijn. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien en reistijd besparen? Dan is het handig om de app van Go-Jek te downloaden. Dit is een soort Uber, maar dan voor scooters. Handig in zo'n grote stad! 
In het oude centrum vind je het Nederlandse Batavia, met als bijnaam: Tropical Amsterdam. In de tijd van de VOC was dit een florerend deel van de stad. Helaas takelt het gebied beetje bij beetje af. Tijd voor wat meer actie? Bezoek dan Ancol Dreamland waar je kan wakeboarden en van gigantische waterglijbanen af kan gaan. Rondstruinen kan op de Pasar Baru markt, Pasar Ikan (vismarkt) en de FX Mall. De Istiqlal Mosque is de grootste moskee van heel Zuid-Oost Azië en absoluut de moeite waard.
Bezoek ook de eilanden voor de kust van Jakarta. Deze eilanden vormen de perfecte get-away uit de drukke stad. Hoe verder van het vasteland, des te schoner de zee. Ook de stranden worden steeds witter. Ga bijvoorbeeld net als Dennis naar Onrust eiland! Op zoek naar een dagtrip op het vaste land? Ga dan naar de hoofdstad van de VOC: Bogor. Hier heb je de prachtige botanische tuin Kebun Raya Bogor. Wil je eten met waanzinnig uitzicht? Reserveer dan een tafel bij restaurant Cimory.
Eten
In Jakarta hebben ze ontzettend lekker eten. Overal op straat vind je de heerlijke street food. Een lekkere snack is natuurlijk de saté, satay. Of gorengan, verschillende gefrituurde snacks. Ook de bekende Bapao kan je eigenlijk niet overslaan. Zin in iets zoets? Ga dan voor de Martabak Manis, een dikke gevulde zoete pannenkoek. Ook lekker is de Pisang Goreng Sambal Roa, gefrituurde banaan met chili.
Op zoek naar lekkere restaurants? Met een laag budget kan je terecht bij Bofet Mak Nyus. Voor de goede seafood moet je bij Bandar Djakarta zijn. Voor lekker, lokaal eten voor een goed prijsje ga je naar Sate Khas Senayan.
Tot in de late uren los? Ga dan met je voeten van de vloer in een van de clubs in Kemang. In de populaire uitgaansstraat Jalan Jaksa vind je veel gezellige bars! Maak je geen zorgen over eventuele katers, want in Jakarta hebben ze een heel fijn koffieassortiment.
Vervoer
Met een directe vlucht vlieg je vanaf Amsterdam in ongeveer veertien uur naar Jakarta. Dit kost je wel wat geld, dus je kan er ook voor kiezen om een tussenstop te nemen. Dan doe je er ongeveer achttien uur over. Zoals al eerder gezegd, is het verkeer in Jakarta erg chaotisch. Je kan hier met de taxi, bus of metromini (kleine busjes) van A naar B komen. Je kan ook in een Bajaj of Becak stappen, een soort driewielers voor twee personen. Naar de stad Bogor kan je het beste de trein pakken. Tip voor de terugreis: op zondagochtend ben je wel in dertig tot zestig minuten op ’t vliegveld. Maar ga je op een ander moment? Neem dan ruim de tijd. Met een beetje pech doe je er zo drie uur over. 
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rupiah
Taal: Indonesisch
jakarta.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.