Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur opnpo3

Voor jouw dagelijkse dosis (duurzame) reisinspiratie.

VOLG ONS

3 op Reis

Bogota

Bogota is een echte metropool met meer dan zeven miljoen inwoners. Hoewel de stad vrijwel op de evenaar ligt, is de gemiddelde dagtemperatuur hier slechts achttien graden, en ’s nachts koelt het vaak af tot maar liefst negen graden. Dit komt door de hoge ligging van de hoofdstad. Bogota ligt namelijk op 2600 meter hoogte. Bogota is het politieke, financiële en culturele centrum van Colombia, waar Spaanse koloniale gebouwen, moderne wolkenkrabbers en Indianenherinneringen samenkomen.
Het leven in de sloppenwijken van Bogota is hard. Veel kinderen wonen op straat en groeien op in een wereld vol geweld, drugs en misdaad. Ook Don Popo, die uit een van de armste provincies van Colombia komt, heeft deze wereld gekend. Hoewel Bogota vaak als een onveilige bestemming wordt gezien, is het zonde om een bezoek aan de hoofdstad hierdoor te vermijden. “The only risk is wanting to stay!” zoals omschreven door het Ministerie van Toerisme is misschien wel erg optimistisch. Zolang je niet met je waardevolle spullen gaat zwaaien en overal goed oplet, is een bezoek aan Bogota een succes!
Bezienswaardigheden en parken zoals Zipaquira, Museum del Oro, Ciudad Perdida, Parque de la Independencia, kabelbaan Monserrate, La Plaza de Bolivar en La Candaleria zone zijn stuk voor stuk de moeite waard. Je ziet het, meer dan genoeg te doen in Bogota.
Eten
La Candelaria is dé plek in Bogota om langs alle verschillende cafés te struinen. Andere bekende plekken om te eten in Bogota zijn Plaza Santo de Domingo en Plaza San Diego. Leuke restaurants zijn La Puerta Falsa, Salto de Angél en Donostia. Natuurlijk mag Crepes en Waffles niet ontbreken tijdens een bezoek aan Bogota. En als je het durft, is het natuurlijk een must om je aan de warme chocolademelk met kaas te wagen. Deze lokale lekkernij is bijna overal te verkrijgen.
Populaire wijken om uit te gaan in Bogota zijn Plaza de los Coches en Calle del Arsenal. In deze wijk zijn veel leuke plekken te vinden zoals Café de la Estation en Café Color Café. Maar er zijn ook verschillende clubs zoals Nishta, Cha Cha en Laura Phillips. Vooral in de Zona Rosa gaat het los. Daarnaast zijn er verschillende festivals zoals het grootste theaterfestival ter wereld: het Ibero-American Theater Festival. Iedere vrijdag- en zondagavond is er op de Avenida Septima veel livemuziek te vinden en treden er verschillende straatartiesten op.
Vervoer
Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Bogota vliegen. Eenmaal in Bogota is de Tranmilenio een goed en snel vervoersmiddel. Kleine busjes genaamd collectivos rijden overal door de stad. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren om van A naar B te komen.
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari & juli t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Peso
Taal: Spaans
bogota.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's