3 op Reis

Hangzhou

Hangzhou, een vrij onbekende stad in Oost-China maar liefst 8.7 miljoen mensen is de stad wel gigantisch. Desalniettemin heeft de stad het imago van een saaie industriële stad, maar dit is niet helemaal waar. Hangzhou heeft bijvoorbeeld een levendig nachtleven maar wat deze stad vooral heeft zijn prachtige tempels en natuurgebieden.
De Night Show Impression West Lake bezoeken is een zeer leuke bezigheid in Hangzhou, net als even relaxen naast het bijbehorende meer. Een theeceremonie bijwonen in een van de vele theehuizen is ook een must en deze stad mag je zeker niet verlaten voordat je de trappen hebt beklommen van de Leifeng Pagode. 
Ben je op zoek naar een meer urban- en undergroundscène? Neem dan een kijkje in New Town Satellite. Hier vind je studenten en creatieve geesten, voor zover dat wordt toegelaten in communistisch China. De stad staat trouwens bij Chinezen allang bekend als fijne vakantiebestemming dus boek in de zomer wel van tevoren je hotelkamer.
Eten
Ieder gebied in China heeft zo zijn eigen traditionele keuken. Hangzhou ligt in het oosten van het land. De gerechten hier bevatten vooral veel rijst, tarwe en zeevruchten. De meeste restaurants in Hangzhou liggen rond West Lake. Na een lange dag bezienswaardigheden bekijken kun je op krachten komen in het Chinese Herb Medicine Restaurant.
Ook populair onder de Chinezen zijn de restaurants: Louwailou, Zhuangyuanguan, Zhiweiguan, Wangrunxing en Tianxianglou. Laat de rijst daarna even voor gezien en schuif aan bij Italian Restaurant, Asaka Indian Restaurant en Jiaoye Restaurant. Of ga in de avond eens langs de nachtmarkt. Deze vind je iedere avond op Yan’an Road.
Hangzou staat bekend als de stad met één van de beste theesoorten. Neem vooral ook een kopje van dit “lokale” drankje, in Taiji Teaism Center en Harmony Teahouse bijvoorbeeld. Of drink een kopje koffie in het inspirerende Charm Café. Voor een ijskoud pilsje, wijntje of ander afzakkertje kun je aan de bar hangen in Travelers’ Bar, Absolute House, Irish Bar, Shamrock of Windstorm SOS.
Vervoer
Voor rond de €600,-vlieg je in elf uur naar Hangzhou. Aangekomen in Hangzhou huur je een fiets, de borg is €20,-. Het eerste uur is gratis, het tweede uur betaal je €0,15. Elk uur daarna betaal je €0,30.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
hangzhou.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.