Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Alternatieven voor de populaire citytrip steden

25-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
edinburgh.jpg
Grote wereldsteden zoals Londen, Berlijn en Parijs wil je minstens één keer in je leven aantikken. Niks mis mee. Maar wil je je citytrip-bestemming met minder reizigers delen? Ga dan voor deze alternatieve steden!

Edinburgh in plaats van Londen

Londen al uitgespeeld? Kies dan voor Edinburgh . Een citytrip naar de Schotse hoofdstad betekent een flinke smak cultuur, historie en gezelligheid. Meer dan 4500 gebouwen in de stad staan op de monumentenlijst en de binnenstad is zelfs erkend als UNESCO-plek. Mocht dat nog niet reden genoeg zijn: de meeste must sees liggen op loopafstand. En voor grotere afstanden kun je prima de fiets gebruiken!
landscape-architecture-structure-sky-hill-view-690084-pxhere.com

Dresden in plaats van Berlijn

Een citytrip naar Berlijn kan zeker weten geen kwaad. Maar de compactere Duitse stad Dresden is net zo de moeite waard. Dresden is een stad vol cultuur, historie en kunst en wordt ook wel 'Het Florence van het Noorden' genoemd. De stad is namelijk beladen met machtige paleizen, fonteinen en sculpturen. Dat Dresden wordt beschouwd als een van Europa's mooiste architecturale steden, is daarom geheel terecht!
Grote kans dat Parijs al van je verlanglijst is gestreept. Maar hoe zit 't met Lille ? Staat deze al op je to-do lijst? Vooral doen, want Lille ligt op slechts 2,5 uur reizen vanuit onze hoofdstad. Lille heeft bovendien een enorm gezellig karakter en bevat genoeg bezienswaardigheden. De stad is één groot openluchtmuseum!
lille.jpg
Het toeristengehalte van Bilbao ligt een stuk lager dan dat van Barcelona . Bovendien ligt deze parel in het Spaanse Baskenland op slechts twee uur afstand van onze hoofdstad. De Spaanse authenticiteit is volop te vinden in de Spaanse binnenstad. En het wereldberoemde Guggenheim museum wil je zeker weten bewonderen!

Bologna in plaats van Rome

Bologna is de culinaire hoofdstad van Italië . Oftewel hét pastaparadijs van 't land. De stad serveert alles wat je maagje... eh hartje begeert. Vooral in de regio Emilia-Romagna ga je niet ontkomen aan de authentieke Italiaanse keuken.

aperitivo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.