Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Parijs

De highlights van Parijs moet je natuurlijk gezien hebben: de Arc de Triomphe, de Sacré-Cœur, Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame... maar Parijs heeft nog véél meer te bieden. Parijs is met twee miljoen inwoners één van de grootste steden van Europa. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine en is onderverdeeld in 20 arrondissementen. Verschillende culturele wijken liggen verdeeld over deze arrondissementen.
De wijk Le Marais ligt in het 4e arrondissement. Deze wijk die beter bekendstaat als de Joodse wijk herbergt de grootste Joodse gemeenschap buiten Israël. Deze wijk is de laatste jaren steeds hipper geworden en is naast een joodse buurt dé homowijk in Parijs. In het 5e arrondissement ligt La Grande Mosquée, de grote moskee van Parijs. Klein-Afrika, Goutte d'Or ligt in het 18e arrondissement, aan de voet van de Montmartre. Op zaterdag komen vanuit alle hoeken van Parijs Afrikanen hier bij elkaar op de lokale markt. 
Ben je een doorgewinterde of juist een beginnende wereldreiziger? Een bezoek aan Parijs biedt iedere levenslustige reiziger gegarandeerd een onvergetelijke multiculturele ervaring.
Eten
De internationaal hooggewaardeerde Franse keuken is in Parijs overal terug te vinden. In totaal zijn er zo’n 40.000(!) restaurants te vinden. Uiteenlopend van tien driesterrenrestaurants tot vele Bistro's en cafés waar men een menu kan bestellen. Vrijwel alle keukens van de wereld zijn in Parijs vertegenwoordigd. Ook vind je veel terrasjes in Parijs. Drinken op ‘t terras is in Frankrijk wel een stuk duurder dan binnen aan de bar. Leuke plekken zijn: Chez Julien, Les Deux Magots en De la ville.
De Moulin Rouge en Le Lido zijn beroemde nachtclubs in Parijs. Andere leuke clubs zijn Opus Latin en de Rex Club. Bar des Ferrailleurs is een toffe bar met een relaxede sfeer, net als Harry’s New York bar. Pop in is een goede plek als je iets meer underground zoekt. In de zomer zijn er in Parijs veel festivals waaronder de Techno Parade waar wij ook een bezoekje aan hebben gebracht.
Vervoer
Een treinticket naar Parijs vanuit Amsterdam hoeft niet veel te kosten, als je een paar maanden van tevoren boekt. Een ritje in de metro kost een paar euro.Wanneer je een paar dagen in Parijs bent is het voordeliger om een ‘Paris Visite’-kaart te kopen. Hiermee kan je twee dagen lang onbeperkt gebruik maken van de metro. Volledig in Franse stijl gaan, is natuurlijk ook tof: Deux Chevaux huren voor een dag is een leuke, maar duurdere optie.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
parijs.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.