3 op Reis

Edinburgh

Edinburgh is met zo'n 1 miljoen overzeese bezoekers de tweede stad in Groot-Britannië. Als het op toeristen aankomt tenminste. Niet heel gek als je bedenkt dat de stad meer dan 4500 gebouwen heeft die op de monumentenlijst staan. Maar liefst een kwart van de stad is beschermd historisch gebied. Perfect plek voor een citytrip dus.
Lekker cultuur snuiven tussen alle oude gebouwen zoals het Edinburgh Kasteel. Hier worden de Schotse Kroonjuwelen nog opgeslagen. Of loop gewoon lekker door de binnenstad en je komt vanzelf langs tientallen historische plekjes. Ook de museumliefhebber zit wel goed in Edinburgh met bijvoorbeeld The National Gallery of het Nationale Museum. Ach, eigenlijk alles vind je hier wel.

Dus ook een hele actieve en moderne alternatieve kant. Kunstenaars, muzikanten, vrije geesten. In Ednburgh is voor iedereen wel een plekje. De ultieme citytrip bestemming!
Eten
In Edinburg hoef je niet te stoppen bij een toeristentent. Nee, in deze wereldstad kan je dineren als de beste. Zo is er bijvoorbeeld The Ship on the Shore. Ja, niet heel verrassend een visrestaurant. Maar wel één van de beste van GB.   

Iets minder prijzig en dus betaalbaar voor iedereen is La Favorita. Een moderne pizzeria waar ze behalve de bekende ronde variant ook allerlei andere dingen ermee hebben bedacht. Maar je bent wel in Schotland dus moet je ook Schots hebben gegeten. Dan is The Grain Store the place to be. Schots vlees en vis om je vingers bij af te likken.
Uit je plaat gaan is ook geen probleem in Edinburgh. Clubs, discotheken en bars vind je op iedere straathoek. Maar het aanbod blijft wel continue veranderen. Houd daar rekening mee!
Vervoer
Amsterdam - Edinburgh is een vluchtje van niks. Je bent er zo. Ook qua prijs is het goed te doen. Als je in een goede periode gaat dan heb je voor zo'n €100,- wel een retourtje. In de stad zelf kom je ook makkelijk rond. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels
edinburgh.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.