Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vergeet Valencia, Málaga en Sevilla...

29-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1634 keer bekeken
  •  
FOTO2
Vind jij Valencia, Málaga en Sevilla te ver voor een autovakantie? Reis dan naar San Sebastian!  Met haar prachtige heuvels, historische gebouwen en een baai aan de Gold van Biskaje is deze stad de ultieme roadtrip bestemming!
In San Sebastian vind je een mengelmoes van heuvels, surfstranden en historische gebouwen. De Spaanse stad is gelegen aan de kust en heeft een indrukwekkende baai. Toepasselijk genoemd 'de baai van San Sebastian' met het eiland Santa Clara in het midden.  

FOTO6
Surfen in San Sebastian is daarom ook een absolute aanrader. Door de sterke wind en natuurlijke windtunnels zijn de golven in dit gebied enorm. De regio rondom San Sebastian is dan ook een trekpleister voor surfers van alle windhoeken.

FOTO2
Vanaf de heuvel Monte Igueldo heb je een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt. Je kijkt vanuit hier uit op de Golf van Biskaje, het eiland Santa Clara en de oude binnenstad.

FOTO1
Deze oude binnenstad heet Parte Vieja en vormt het toeristische hart van de stad. Een aantal hotspots in het centrum zijn Basilica de Santa Maria del Coro, Kale Nagusia en Plaza de la Constitución, het centrale plein waar in de zomermaanden veel festivals plaatsvinden.  

FOTO7
San Sebastian staat bekend als de meest gastronomische plaats ter wereld. Er is geen stad op deze aardbol met zoveel Michelinsterren per vierkante kilometer. Dus gaat jouw liefde door de maag? Dan word je gegarandeerd verliefd op San Sebastian. Tip: proef vooral de me-ga lekkere tapas: Pintxos.

FOTO5
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.