Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bilbao

Het Spaanse Bilbao is de laatste jaren veranderd door het zogeheten Bilbao-effect. Zo wordt de transformatie van het voorheen oncharmante, leeggelopen Bilbao naar een artistieke stad genoemd. Daar was namelijk de reddende engel, het geroemde Guggenheim Museum, die in één klap alles veranderde.
Bilbao is met zo'n 350.000 inwoners de grootste stad van de Spaanse autonome regio Baskenland. Ooit was de stad de belangrijkste motor achter de Baskische economie; de stad had aanzien vanwege haar staalindustrie en scheepswerven. Tot in de jaren '80 de industrie op z'n gat lag en Bilbao leeg begon te lopen. 
De stad is dus de laatste jaren helemaal opgebloeid en ook zeer populair onder studenten. Dit, in combinatie met de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is, zorgt voor een zeer gevarieerde bestemming. Bilbao is het hart van Baskenland en heeft dus een eigen cultuur en geschiedenis. Een nachtelijke kanotocht op de rivier de Nervión is een echte 3 op Reis-tip.
Eten
Baskenland is het walhalla van pinxtos. Dat is een bepaalde vorm van tapas. Voor een culinair kunstwerkje moet je op de Siete Calles zijn. Een pinxtostour langs Bar Bilbao, Café Iruña, La Granja, Victor, El Perro Chico en El Arandia de Julen is iets wat de echte culinaire liefhebber niet links mag laten liggen.
Casco Viejo is met haar zeven straatjes (Siete Calles) het hart van de stad én de bron van gezelligheid. Maar hélemaal los kan je gaan op de dansvloeren van Le Club en El Balcón de la Lola.
Vervoer
In slechts twee uurtjes vliegen sta je hopelijk met beiden benen op Baskische bodem. In Bilbao is het makkelijk om je van A naar B te verplaatsen met de metro.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
bilbao.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.