Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jaaroverzicht | Top 10: dit zijn de meest gelezen Kassa-artikelen van 2020

22-12-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Foto3
Traditiegetrouw blikken we elk jaar terug op de meest gelezen artikelen. We zetten de top 10 van 2020 voor je op een rij!

1. Veel mondkapjes voor consumenten houden virusdeeltjes niet tegen

Kassa laat zien dat veel mondmaskers voor consumenten in veel gevallen slechts schijnveiligheid bieden. We lieten zeven mondkapjes testen die nu overal in de winkels liggen door een team van wetenschappers van TU Delft. Een medisch masker, waarvan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eigenlijk niet wil dat consumenten het kopen, kwam als beste uit de test. Dit masker kan je als consument onder andere online en in automaten op treinstations gewoon aanschaffen. Lees het volledige artikel hier.

2. Mondkapjes: waar moet je allemaal op letten?

Omdat de overheid het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes sterk aanraadt, gaan de gezichtsbeschermers als warme broodjes over de toonbank. Veel webshops bieden mondkapjes aan, maar niet elke site en elk mondkapje is betrouwbaar. Waar moet je op letten? En hoe hoor je het op en af te doen? We leggen het je uit. Lees hier het volledige artikel.

3. Natuurazijn en schoonmaakazijn: dit is wat je moet weten

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel soorten azijn. Natuurazijn, schoonmaakazijn, wijnazijn, kruidenazijn, appelazijn… Zo gaat de lijst nog wel even door. Forumgebruiker Corsturm stelde op Kassa’s forum Vraag & Beantwoord de vraag wat precies het verschil is tussen schoonmaakazijn en natuurazijn en of het gebruikt kan worden voor hetzelfde doeleinde. Kassa licht het toe! Lees hier het volledige artikel.

4. Tips and tricks om thuis zelf je haar te knippen (of dat van je huisgenoot)

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle kapperszaken momenteel verplicht gesloten. Maar wat als je inmiddels echt een knipbeurt nodig hebt, of jij het haar van iemand anders in het huishouden wilt bijknippen? Daarom verzamelt Kassa tips & tricks van een haardeskundige! Bekijk de video en lees hier alle tips.

5. De Adobe Flash Player verdwijnt. Dit moet je weten

Hoe vaak heb je in het verleden niet de Flash Player moeten downloaden of updaten? Dit programma van Adobe om video’s goed te kunnen bekijken op webpagina’s, loopt op zijn laatste benen. Waarom stopt Flash Player? En wat kun je als gebruiker doen? Lees hier het volledige artikel.

6. ABP: Vroegpensioen stopt eerder door pensioenakkoord

Op 29 november 2019 valt er een brief van het grootste pensioenfonds van Nederland, het ABP, bij Willem de Jong op de mat. In de korte brief wordt Willem gemeld dat door het eerder dat jaar gesloten Pensioenakkoord hij acht maanden eerder AOW krijgt en daarmee ook eerder de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voor hem heeft dat grote gevolgen. Lees hier het volledige artikel.

7. Televisie kijken zonder traditioneel abonnement? Dit zijn de opties

Anno 2020 zijn er allerlei alternatieven voor een ‘ouderwets’ zenderpakket. Hoe kun je nog meer tv-kijken? We zetten een aantal opties voor je op een rij! Lees hier het volledige artikel.

8. Aflossingsvrije hypotheek: wat moet je erover weten?

Wie een aflossingsvrije hypotheek heeft, heeft een lening om de aankoop van een woning of bouwgrond te financieren zónder aflossingsschema. Je bouwt dus geen kapitaal op en lost niets af. Hierdoor is dit de duurste hypotheekvorm met de laagste maandlasten. Waar moet je dan op letten en wat zijn de risico’s? Lees hier het volledige artikel.

9. Coronacrisis: ANVR heeft antwoord op jullie vragen

Door de coronacrisis vallen ook veel vakantieplannen in het water. Dat leidt tot een hoop onrust en onduidelijkheid bij consumenten. Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR geeft antwoord op veelgestelde vragen. Lees hier het volledige artikel.

10. Pas op voor WhatsApp-fraude! Trap niet in deze trucs

Oplichters worden steeds actiever op WhatsApp. Afgelopen jaar wisten ze een recordbedrag van ruim één miljoen buit te maken, blijkt uit cijfers van de Fraudehelpdesk. Welke trucs passen ze toe? En hoe voorkom je oplichting via WhatsApp? Lees hier het volledige artikel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!