Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Reptile, Grace, Top Dog, True Blood en meer

  •  
28-09-2023
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
1771 keer bekeken
  •  
true-blood_0c36d6

© HBO

Daarnaast verschijnt komende donderdag het derde seizoen van de Franse misdaadserie Lupin met Omar Sy (Intouchables) op Netflix.

Klik hier voor alleen de Netflix-kijktips.

En klik hier voor meer NPO-kijktips.

Reptile (vrijdag 29/09, Netflix) Duistere misdaadfilm over een agent (Benicio Del Toro) die in een klein dorpje een brute moord onderzoekt. Alicia Silverstone speelt zijn vrouw en Justin Timberlake vertolkt ook een hoofdrol. Lees de recensie.

Nowhere (vrijdag 29/09, Netflix) Spaanse survival-thriller van een van de regisseurs van La Casa de Papel, over een zwangere vrouw die midden op de oceaan vastzit in een zeecontainer en daar moet vechten om te overleven. Lees de recensie.

Choona (vrijdag 29/09, Netflix) Dramaserie uit India over buitenstaanders die wraak willen nemen op een gemeenschappelijke vijand: een meedogenloze maar ook bijgelovige politicus. Ze slaan de handen ineen om hem te beroven. Lees de recensie.

Do Not Disturb (vrijdag 29/09, Netflix) Komische dramafilm uit Turkije over een man die na de pandemie een baantje krijgt in een naar verluidt rustig hotel. Zijn eerste nacht krijgt door de excentrieke gasten een onverwachte wending. Lees de recensie.

The Rat Catcher (vrijdag 29/09, Netflix) Korte film over een rattenvanger, van Wes Anderson. Het is de derde film in een reeks Roald Dahl-verfilmingen, met eerder ook Henry Sugar en The Swan en morgen nog  Poison als afsluiter. Lees de recensie.

Gen V (vrijdag 29/09, Amazon Prime Video) Spin-off-serie van The Boys, over jongeren die studeren op een universiteit – waar schimmige zaken spelen achter de schermen – voor tieners die beschikken over superkrachten. Lees de recensie.

Bilal Wahib: altijd, altijd (vrijdag 29/09, Amazon Prime Video) Documentaire over het leven en de carrière van acteur en muzikant Bilal Wahib, waarin te zien is waar hij zoal mee bezig is geweest sinds hij twee jaar geleden werd gecanceld.

Poison (zaterdag 30/09, Netflix) Korte film over een man die een slang in zijn bed vindt, geregisseerd door Wes Anderson. Slotstuk in een vierluik van Roald Dahl-verfilmingen, met eerder ook al Henry Sugar, The Swan en The Rat Catcher.

Grace S02 (zaterdag 30/09, NPO 2) Britse misdaadserie over een detective (John Simm) die werkt in het kustplaatsje Brighton and Hove. De eerste zaak draait om een moordenaar die op twee plekken tegelijk lijkt te kunnen zijn. Bekijk de trailer.

Top Dog S02 (zaterdag 30/09, NPO 3) Zweedse misdaadserie van de producenten van The Bridge en de auteur van Snabba Cash, over de relatie tussen een advocate (Josefin Asplund) en een (ex-)crimineel (Alexej Manvelov). Bekijk de trailer.

Don’t Leave Me (zaterdag 30/09, Canvas) Italiaanse misdaadserie over het onderzoek naar de dood van een minderjarige jongen. Een rechercheur (Vittoria Puccini) vermoedt dat hij het slachtoffer is van een pedofielennetwerk. Bekijk de trailer.

Codename: Annika (zaterdag 30/09, SkyShowtime) Fins-Zweeds misdaaddrama waarin een Finse rechercheur (Sannah Nedergård) een veilinghuis in Stockholm infiltreert om hun connectie met een witwasser te onthullen. Bekijk de trailer.

True Blood (zondag 01/10, Netflix) Bovennatuurlijke dramaserie van de schrijver van Six Feet Under en American Beauty, waarin een serveerster (Anna Paquin) een relatie krijgt met een eeuwenoude vampier (Stephen Moyer). Bekijk de trailer.

Quo Vadis, Aida? (zondag 01/10, NPO Plus) Bejubelde dramafilm die zich afspeelt tijdens de val van Srebrenica. Een lokale lerares die als vertaler werkt voor de Verenigde Naties ziet hoe Servische militairen de stad aanvallen. Lees de recensie.

The Walking Dead S11 (maandag 02/10, Netflix) De allerlaatste acht afleveringen van de zombieserie komen naar Netflix. Wel een klein beetje onder voorbehoud: ze werden al eens eerder aangekondigd en daarna uitgesteld. Bekijk de trailer.

Without Sin (maandag 02/10, Videoland) Britse thriller over een vrouw (Vicky McClure uit Line of Duty ) wiens leven instortte na de moord op haar dochter. Een bezoekje aan de dader in de gevangenis zorgt voor nieuwe intriges. Lees de recensie.

Murdoch Mysteries (maandag 02/10, BBC First) Canadese misdaadserie die zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Detective William Murdoch gebruikt de nieuwste forensische technieken om zijn moordzaken op te lossen. Lees hier meer.

The Family Stallone (maandag 02/10, SkyShowtime) Na zijn eigen misdaadserie (Tulsa King) krijgt Rocky-acteur Sylvester Stallone nu ook een eigen realityshow op SkyShowtime, waarin hij te zien is samen met zijn vrouw en zijn drie dochters.

Beckham (woensdag 04/10, Netflix) Vierdelige documentaire over David Beckham, die als voetballer uitgroeide tot een cultureel icoon. De makers gingen in gesprek met onder meer zijn vrouw, zijn familie en vrienden en een aantal oud-teamgenoten.

Duell Am Abgrund (woensdag 04/10, Netflix) Documentairefilm over de zeer gevaarlijke rivaliteit tussen twee bergbeklimmers. Ze zetten hun levens op het spel om snelheidsrecords te vestigen tijdens het beklimmen van bergen in de Zwitserse alpen.

Keys to the Heart (woensdag 04/10, Netflix) Filipijnse dramafilm over een bokser die in de problemen zit en intrekt bij zijn verloren gewaande moeder en zijn autistische broer. Hij moet weer leren leven met een familie die hij jaren niet heeft gezien.

The Equalizer S02 (woensdag 04/10, Fox) Remake van de gelijknamige tv-serie uit de jaren tachtig – die eerder al filmversies kreeg met Denzel Washington – met nu Queen Latifah als een voormalig CIA-agente die mensen in nood probeert te helpen.

Lupin S03 (donderdag 05/10, Netflix) Franse misdaadserie met Omar Sy (Intouchables) als meesterdief Assane Diop. Hij keert terug naar Parijs om te herenigen met zijn vrouw en zoon, maar plant daarnaast ook een nieuwe beroving. Bekijk de trailer.

Everything Now (donderdag 05/10, Netflix) Britse coming-of-age-serie waarin de 16-jarige Mia (Sophie Wilde) na een langdurige behandeling voor een eetstoornis weer thuiskomt en moeite heeft om de draad opnieuw op te pakken. Bekijk de trailer.

Khufiya (donderdag 05/10, Netflix) Thrillerfilm uit India waarin een mol die actief is binnen een inlichtingendienst verantwoordelijk is voor de dood van een spion. Een geharde agent zet de achtervolging en is onvermoeibaar in zijn zoektocht naar wraak.

Our Flag Means Death S02 (donderdag 05/10, HBO Max) Komische avonturenserie over de welgestelde Stede Bonnet, die in de 18e eeuw droomt van een leven als piraat. Hij stelt een crew samen en komt op het pad van Zwartbaard (Taika Waititi).

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!