Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Extraction 2, Star Trek: Strange New Worlds, McDonald & Dodds en meer

  •  
15-06-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
1910 keer bekeken
  •  
Extraction 2

© Jasin Boland / Netflix

Daarnaast volgen in de loop van de komende week ook nog de Duitse misdaadserie Schlafende Hunde (Netflix) en het zevende seizoen van Outlander (Ziggo).

Extraction 2 (vrijdag 16/06, Netflix) Vervolg op de actiefilm uit 2020, waarin huursoldaat Tyler Rake (Chris Hemsworth) de familie van een Georgische gangster moet zien te bevrijden uit een schimmige gevangenis. Lees de recensie.

The Village (vrijdag 16/06, Netflix) Japanse dramafilm over een ooit schilderachtig dorpje dat gedomineerd wordt door een enorme vuilnisbelt. Een man probeert zich los te maken van een wreed lot dat hem aan dit terrein verbindt.

Star Trek: Strange New Worlds S02 (vrijdag 16/06, SkyShowtime) Star Trek-serie die zich afspeelt voor de gebeurtenissen in het origineel uit de jaren zestig, met Christopher Pike als kapitein van de Enterprise. Lees de recensie.

The Grand Tour: Eurocrash (vrijdag 16/06, Amazon Prime Video) Speciale aflevering van het automagazine van presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, die nu samen op reis gaan door Midden-Europa.

Stan Lee (vrijdag 16/06, Disney+) Documentaire van de maker van Jiro Dreams of Sushi, over het leven en de carrière van schrijver en striptekenaar Stan Lee, de (mede)bedenker van superhelden als Spider-Man, Iron Man en Thor.

King the Land (zaterdag 17/06, Netflix) Romantische komedieserie uit Zuid-Korea waarin een charmante erfgenaam tijdens de strijd om een erfenis ruzie krijgt met zijn hardwerkende werkneemster met wie er een romance opbloeit.

See You in My 19th Life (zaterdag 17/06, Netflix) Romantische dramaserie uit Zuid-Korea over een vrouw die oneindig kan reïncarneren. Als haar 18e leven vroegtijdig eindigt, wil ze in haar 19e leven een oude jeugdliefde opzoeken.

McDonald & Dodds S03 (zaterdag 17/06, NPO 2) Britse misdaadserie over twee detectives die veel van elkaar verschillen. In de seizoenspremière wordt er een vrouw dood aangetroffen op een stoel midden in een park. Lees de recensie.

Outlander S07 (maandag 19/06, Ziggo Movies & Series) Wekelijkse afleveringen van het tijdreisdrama, waarin Jamie zich flink moet haasten om te voorkomen dat Claire ten onrechte wordt veroordeeld voor moord. Bekijk de trailer.

Take Care of Maya (maandag 19/06, Netflix) Documentaire over twee ouders die hun 10-jarige dochter naar de Eerste Hulp brengen en vervolgens in een nachtmerrie belanden als hun kind door de overheid bij ze wordt weggehaald.

Mr. Robot (maandag 19/06, Videoland) Psychologische techno-thriller over een geplaagde hacker (Rami Malek) die gerekruteerd wordt door een mysterieuze anarchist die bekendstaat als Mr. Robot (Christian Slater). Lees hier meer.

The Righteous Gemstones S03 (maandag 19/06, HBO Max) Komische serie van en met Danny McBride (Eastbound & Down) over een familie excentrieke evangelisten, met John Goodman als de grote patriarch. Bekijk de trailer.

Granite Harbour (maandag 19/06, BBC First) Schotse misdaadserie waarin een rekruut bij de politie van Aberdeen met zijn nieuwe partner de moord op een bekend gezicht uit de lokale olie-industrie moet onderzoeken. Bekijk de trailer.

Zoey’s Extraordinary Playlist S02 (maandag 19/06, Fox) Muzikale komedieserie over een vrouw (Jane Levy) die een unieke gave ontwikkelt: ze interpreteert de gedachten van mensen als popnummers die voor haar gezongen worden.

85 South: Ghetto Legends (dinsdag 20/06, Netflix) Komische special waarin DC Young Fly, Karlous Miller en Chico Bean hun populaire podcast naar het podium brengen, waar ze ongecensureerd te werk gaan voor een live publiek.

Break Point: Part II (woensdag 21/06, Netflix) Documentaireserie van de makers van Drive to Survive, die zich nu richten op de tennissport. De documentaire kijkt mee met de tennissers die hopen te schitteren op de Grand Slam-toernooien.

De Jacht op de Jaguar (woensdag 21/06, Videoland) Film van Humberto Tan, over de in de bossen van Suriname levende jaguar. Het dier wordt daar door de illegale jacht met uitsterven bedreigd, iets wat van invloed is op het ecosysteem.

Secret Invasion (woensdag 21/06, Disney+) Spionagedrama gebaseerd op de Marvel-films, waarin Nick Fury (Samuel L. Jackson) stuit op een grote invasie van buitenaardse wezens die van gedaante kunnen veranderen. Bekijk de trailer.

Schlafende Hunde (donderdag 22/06, Netflix) Duitse misdaadserie waarin een oud-agent die nu op straat leeft en een jonge openbaar aanklager een oud moord-dossier heropenen en vervolgens in groot gevaar komen. Bekijk de trailer.

Glamorous (donderdag 22/06, Netflix) Komische dramaserie waarin de oprichter van een cosmetisch imperium (Kim Cattrall) hoopt dat een non-binaire influencer (Miss Benny) haar bedrijf weer een impuls kan geven. Bekijk de trailer.

Let’s Get Divorced (donderdag 22/06, Netflix) Romantische komedieserie uit Japan, waarin een politicus en een actrice willen gaan scheiden. Dat blijkt lastiger dan verwacht omdat veel mensen belang hebben bij het huwelijk van de twee.

Skull Island (donderdag 22/06, Netflix) Animatieserie gebaseerd op de gelijknamige film met Tom Hiddleston, waarin een groep mensen (Mae Whitman en Betty Gilpin zijn te horen) strandt op het eiland van King Kong. Bekijk de trailer.

Social Currency (donderdag 22/06, Netflix) Competitieve realityserie uit India, waarin acht mensen die populair zijn op social media hun roem en volgers achter zich laten en het tegen elkaar opnemen voor de titel ‘de ultieme influencer’.

All Creatures Great and Small S02 (donderdag 22/06, NPO 2) Historische dramaserie over de jonge dierenarts James Herriot (Nicholas Ralph), die vanuit het stadse Glasgow naar het dorpje Darrowby is vertrokken. Bekijk de trailer.

And Just Like That S02 (donderdag 22/06, HBO Max) Vervolg op Sex and the City, met Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis als terugkerende actrices. Kim Cattrall krijgt dit seizoen een korte cameo. Bekijk de trailer.

Downey’s Dream Cars (donderdag 22/06, HBO Max) Robert Downey Jr. (Iron Man in de Marvel-films en deze zomer te zien in Oppenheimer) is dol op auto’s: in deze serie van HBO probeert hij wat klassieke modellen te moderniseren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!