Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Extraction 2: veel actie, oppervlakkige personages

  •  
17-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
856 keer bekeken
  •  
Extraction2

© Jasin Boland/Netflix

Het vervolg in de actiefranchise, gemaakt door de Russo-broers en Sam Hargrave, ruilt karakterontwikkeling in voor heel veel actie.

Huursoldaat Tyler Rake (Chris Hemsworth) wordt uit de rivier gevist in India en overgebracht naar Dubai. Natuurlijk is hij niet dood zoals het einde van de eerste film deed denken. Want: Extraction is materiaal voor een onuitputbare franchise.

Helaas is dit tweede deel een typisch voorbeeld van een verhaal dat daardoor niet bepaald sterker wordt. Wel is er iets meer te zien van de achtergrond van Rake, maar de makers ruilen karakterontwikkeling in voor afgezaagde en langdurige actiescènes. De ‘oner’ – het gevecht dat doet lijken of het in één take is opgenomen – is een gevecht van ruim 20 minuten in de gevangenis die de spanning doet opbouwen. Daarna volgen nog twee gevechten die, hoewel prima, wat innovatiever hadden kunnen zijn.

Extraction

© Jasin Boland/Netflix

In Dubai herstelt Rake onder de behandeling van het team van medische professionals, ingehuurd door zijn teamleider Nik Khan (Golshifteh Farahani). Wanneer de huurling met het gouden hart letterlijk weer op eigen benen kan staan, brengen Nik en haar broer Yaz (Adam Bessa) hem naar Oostenrijk, zodat hij eindelijk met pensioen kan. In een houten hut met kippen en zijn hond heeft hij even rust. Maar al snel krijgt hij bezoek van Idris Elba, die Rake’s unieke vaardigheden kan gebruiken om een vrouw en haar twee kinderen uit de gevangenis te halen. 

Extraction_2_(Upscaled)_01_15_23_10_R

© Jasin Boland/Netflix

De vrouw die hij moet redden is zijn ex-schoonzus. Zij wordt samen met haar tienerzoon en dochtertje door haar gewelddadige man vastgehouden in een Georgische gevangenis. Daar zouden ze veilig moeten zijn voor de vijanden die haar man en zijn broer hebben gemaakt. Zelfs deze broers krijgen meer achtergrondverhaal dan Rake, Nik en Yaz. Eenmaal veilig in Australië zijn ze toch niet zo veilig, doordat de zoon nog loyaliteit voelt naar zijn oom.

EXRTRACTION2_20211209_06342_R

© Jasin Boland/Netflix

Hemsworth en Farahani doen hun best om menselijkheid in hun personages te laten zien, maar, Extraction 2 is meer geïnteresseerd in heel veel actie, simpele verhaallijnen en een derde deel.

Extraction 2, vanaf 16 juni op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief