Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ik date het niet: de meest cliché aanzoeklocaties en de alternatieven

10-11-2018
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
498 keer bekeken
  •  
aanzoek-disneyland
Je hebt je ware gevonden en je moed verzameld. Je bent zelfs naar een juwelier geweest. Je hebt ein-de-loos gezocht naar een ‘unieke’ plek om de ring uit het doosje tevoorschijn te halen. En daar zit je dan. Tussen de honderden andere net-niet-zo originele tortelduifjes. Klinkt dit toch niet zo idyllisch? Juist. Een huwelijksaanzoek hoort een van de meest bijzondere momenten in je leven te zijn. Daarom hebben we vijf alternatieven voor de populaire aanzoeklocaties voor je uitgezocht.
Parijs Montmartre
1. Eiffeltorenalternatief: Montmartre
Parijs . De stad van de romantiek, de liefde. Een glaasje rode wijn op het terras, een lekker diner bij een iets te duur restaurant. En dan baan je je weg door de horden toeristen naar de Eiffeltoren. De ring komt tevoorschijn... Ho, stop! Weg met die clichés.
Als je dan toch al in die prachtige stad bent, loop dan met een grote boog om die gigantische toren heen naar Montmartre. Daar wachten groene bomen, geplaveide steegjes, een uitzicht over Parijs (en de Eiffeltoren) en allerlei verborgen, prachtige plekjes je op. Bij het pittoreske Montmartre verwacht je misschien nog steeds enorm veel toeristen, maar als je jezelf iets verwijderd van het centrum vind je een oase aan rust. Na een aanzoek op deze plek roep je nog steeds 'we hebben altijd nog Parijs'. Geloof je niet dat het misschien zelfs wel een mooiere plek is voor een aanzoek dan de Eiffeltoren? Check de foto hieronder maar.
Montmartre Parijs
2. Voor hikers: van Yosemite National Park naar... 
Wellicht heb je het verhaal op het internet voorbij zien komen: een fotograaf was op zoek naar een koppel dat zich had verloofd op het Taft Point in Yosemite National Park. De foto is echt prachtig, maar helaas zijn er genoeg koppeltjes met een aanzoek op dat exacte punt. Daarnaast is het park, dat op vier à vijf uur rijden van San Francisco en Los Angelos ligt, één van de meest toeristische nationale parken in de Verenigde Staten . Lees: deze plek is niet al te origineel. Maar wat dan wel?
Glacier National Park
Het alternatief voor de wandelaars onder ons? Het Glacier National Park. Dit natuurgebied, hierboven te zien, heeft net zo'n mooie natuur en ook hier is een overvloed aan wilde dieren. Dit park ligt in Montana, een Amerikaanse staat tegen de grens met Canada . Het zal hier dus wel net iets kouder zijn dan in Californië.
Toch liever iets warmers? Kijk dan naar het Badlands National Park, te zien in de foto hieronder. Het Lakota volk noemden dit gebied "mako sica", oftewel: slecht land. Dit park in het zuidwesten van  South Dakota  heeft namelijk een ongekende, ruige schoonheid. Niet handig als je er snel doorheen moet, wel mooi.
Badlands National Park
3. Sprookjeskastelen 
Wat is het alternatief voor het Disneyland kasteel? Een écht kasteel natuurlijk. Het is vanzelfsprekend dat er genoeg toeristische kastelen te vinden zijn, dus gingen wij op zoek naar een verborgen parel. 
Wales wordt regelmatig 'het land van de kastelen' genoemd. Zo ligt er dit idyllische laatdertiende-eeuwse kasteel, Carreg Cennen Castle, op een grote kalkstenen rots (zie hieronder). Hierdoor kijk je vanaf de rots uit over de vallei waardoor de Cennen rivier stroomt. De ruïne van dit spookachtige kasteel lijkt regelrecht uit een sprookje te komen. Dit kasteel, dat middenin een wild, glooiend, groen landschap ligt, is eens verkozen tot het meest romantische kasteel uit het Verenigd Koninkrijk . Zie jij je hier al op je knieën gaan?
Carreg Cennen Castle
4. Overtref de gondeltocht in Venetië
Bij deze zal je het gelijk met ons eens zijn: je bent niet de eerste als je een aanzoek doet in een gondel. Verre van. Maar is varen in een bootje door mooie grachten wel écht jullie ding? Dan kan er natuurlijk wel vrij weinig op tegen de magie van de nauwe Venetiaanse straatjes en grachten, de mooie kleuren van de huizen op de buureilanden Murano en Burano en de warmte van de Italiaanse zon. De lijst met steden die claimen het Venetië van het Noorden te zijn, is vrij lang. Toch zijn er minder toeristische alternatieven die er dichtbij in de buurt komen. We noemen er een paar: Verona, Treviso, Triëst en Ferrara in Italië of Annecy en Straatsburg in Frankrijk .
Hemelsbreed op ongeveer 550 kilometer van Venetië ligt Annecy, één van de gezelligste steden in Frankrijk. Het ligt aan het meer van Annecy en dicht bij de grens met Zwitserland . Mooie grachten, sierlijke bruggen en pastelkleurige gebouwen: vanuit sommige hoeken zou de stad bijna voor Venetië kunnen passeren. Bijna, op de drommen toeristen na, want die vind je in Annecy niet. En bijdragen aan de ten ondergang van Venetië aan het massatoerisme door middel van jouw aanzoek, is misschien ook niet helemaal de romantiek die je wilt. Annecy is dan een goed alternatief, want deze verterende Franse stad heeft zijn eigen charme. Andere pluspunten: het zoetwatermeer en de prachtige bergen. 
Annecy
5. Aan de voet van een waterval
De Niagara waterval is een broeinest voor bruiloften. Misschien is het dat ongelooflijke gebrul dat van die waterval afkomt dat je die romantische tintelingen geeft. Maar hoe je het ook went of keert, je zult hier niet de enige zijn die hier de liefde viert. Onze aardbol is gevuld met veel meer prachtige watervallen , dus keuze genoeg. Als je het over romantische watervallen hebt, gaat onze voorkeur uit naar de Gullfoss in IJsland .
IJsland: het land van epische vulkanen, waanzinnige gletsjers en geweldige watervallen. En het is er nog romantisch ook.  Hoewel het land op dit moment een steeds populairdere bestemming aan het worden is, en dan met name Reykjavik , is het nog steeds een vrij unieke plek om naar toe te reizen. Vooral voor een aanzoek bij een van 's werelds mooiste watervallen. Deze waterval staat namelijk op nummer zes van de ranglijsten. De waterval is krachtig en toegankelijk en je hebt er een fantastisch uitzicht. Klinkt als een perfect alternatief, toch? En dat op maar drie uur vliegen van Nederland.
Gullfoss IJsland
Meer romantische plekjes? Lees hier verder over Europese weekend getaways.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.