Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Venetië

Venetië, de stad die samen met de bijbehorende lagune in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. De prachtige stad is gebouwd op honderden eilanden. En met bezienswaardigheden zoals 't San Marcoplein, het Dogenpaleis en de San Marco Basiliek. Ook staat de stad bekend als een waar winkelparadijs.
Met een gondel deze geweldige stad bekijken, is een bezigheid die elke reiziger ooit gedaan moet hebben. Zo vaar je onder de brug der zuchten door of geniet je van de zon in de prachtige lagune. Venetië is voor elke cultuurliefhebber een absolute must. Ga wel snel, want de zeespiegel blijft stijgen. Het voortbestaan van deze stad is dus niet gegarandeerd. 
Eten
Italianen zijn niet alleen vis en pasta-eters. Ze zijn ook grote liefhebbers van zoetigheid. In Marchini Time, Pasticceria Rio Marin, La Boutique del Gelato, Alaska, Gelateria Il Doge én Da Nico serveren ze de allerzoetste en lekkerste toetjes!
Genoeg gesnoept. Op naar de gezonde hap: voor vis ga je naar visrestaurants Alla Patatina, Corte Sconta of Al Garanghelo. Voor andere Venetiaanse delicatessen naar La Bitta, Al Covo, Osteria alla Vedova en Osteria Di Santa Marina.
Begin de morgen, middag of avond met een kop koffie bij Caffè Costarica, Pasticcera Ballarin of Caffé Florian. En zo rond 't middaguur - als de zon op z’n best is - is het tijd voor alcohol. De beste keuzes op het gebied van wijn zijn: Cantina Do Mori, Cantina Vecia Carbonera en Un Mondo Divino. Andere fijne borrelplekken zijn Al Prosecco, Caffé dei Frari en La Piscina.
Dorst? In Venetië drink je koffie, wijn of prosecco. Óf Spritz: de lokale specialiteit. Proost!
Vervoer
Pak het vliegtuig, de trein of gebruik je eigen vervoer. Hoe je ook gaat, bezoek Venetië. Het is een wereldstad met een nog wereldser openbaar vervoer. De stad is trouwens wel autovrij, want al het vervoer gaat via 't water. De meest romantische en daarbij ook de meest prijzige manier van vervoer is het huren van een gondel. Maar dit is ook een niet te missen ervaring.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans

Nicolette vertrekt van het Italiaanse Comomeer met de trein naar Venetië. Na een goedkope overnachting in een cabin op de camping van Venetië gaat onze backpackster op onderzoek uit in de stad die gebouwd is op honderden eilanden. Met een gondel bekijkt ze deze prachtige stad.
venetie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.