Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

IJsland

IJsland, ‘t land van vuur en ja, ijs. Op het hele eiland vind je epische maanlandschappen, gletsjers en vulkanen. Maar niet alleen de indrukwekkende natuur is meer dan de moeite waard. Je kan er namelijk ook nog eens flink eten, zuipen en shoppen. Ja, voor een unieke reistraktatie zit je op IJsland wel goed!
De hoofdstad Reykjavik vind je op de kaart nét onder de poolcirkel. Biedt een prachtige combi van modern en historie. En het fijne is: alle toffe plekjes vind je op loopafstand. Het piemelmuseum bijvoorbeeld. Juist. In ‘t filmpje hiernaast geeft Evi je vast een voorproefje.
Zeg op IJsland trouwens maar dag tegen je schoonheidsslaapje. Want jij gaat naar de Blue Lagoon. Één plons in dit mineraalrijke water geeft je huid een instant oppepper. En zelfs in de winter is dit lekkere warme water een aanrader. Daarnaast spot je in de winter vanaf het hele eiland ’t Noorderlicht. Dat is natuurlijk waanzinnig gaaf op zich. Maar ben je op zoek naar een écht onvergetelijke Noorderlicht ervaring? Reis dan af naar de Stonehenge van IJsland: Arctic Henge in Raufarhöfn. Het uitzicht daar… echt onbeschrijfelijk.
Eten
Zeehondenflipper, walvis en rotte haai... Oftewel typisch IJslandse delicatessen. Voel je nu lichte paniek opkomen? No worries. Je kan ook lékker eten in IJsland. Hieronder staan wat tips voor je.
Ben je een echte visliefhebber? Duik dan in Reykjavik de kelder van Flskfelagid in. Of eet je liever op een bijzondere plek? Dan reserveer je een tafeltje bij restaurant Dill in ’t Wild Bird reservaat. Meer over deze en andere toprestaurants vind je hier . Ben je toe aan een ijskoud glas bronwater? Dan tap je die lekker zelf. Want in IJsland komt ’t koude kraanwater direct uit de bron. Nice! Oh een echte aanrader: vergeet niet om een superlekkere lamshotdog bij Bæjarins beztu te eten. 
Nachtje doorhalen met lekkere muziek en een kunstmatig Noorderlicht? Dan moet je zeker in Reykjavik zijn. Je begint je avond samen met de lekkerste IJslandse beats in club B5. En daarna ga je helemaal los met je, euhhm ín Bakkus. En hier klik je voor meer clubs en info.
Vervoer
Je vertrekt vanaf Amsterdam. Hoeft maar zo’n drie uurtjes te vliegen. En dan je zit al in de meest Noordelijke hoofdstad van de wereld! Of je pakt de boot vanuit Hanstholm in Denemarken. Dat kan natuurlijk ook. Trouwens handig om te weten: er rijden geen treinen, wel bussen, op IJsland. Wil je op eigen houtje ’t eiland verkennen? Huur dan een off road auto. En ja, dat off road ga je echt nodig hebben.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Ijslandse Kroon
Taal: Ijslands
ijsland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.