3 op Reis

West-IJsland

De eerste stop op het eiland is voor vrijwel iedere bezoeker de hoofdstad Reykjavik. IJsland heeft echter een geweldige natuur. Zo is er Geysir, waar alle geisers ter wereld naar vernoemd zijn en waar je de meest populaire waterval vindt, de Gullfoss. Niet alleen deze natuurspektakels springen erbovenuit, maar eigenlijk is het hele landschap geweldig en een reden op zich om naar West-IJsland af te reizen.

Als je daar dan toch bent, dan is naast de flora ook zeker de fauna de moeite waard. Zo kun je op walvissentocht of kun je op zoek gaan naar het enige landzoogdier dat hier zijn origine heeft: de poolvos. Ook de geisers Strokkur en Stóri zijn de moeite waard.
Een trip aan het westen van IJsland is het best te combineren met een trip naar Reykjavik.
Eten
In het visrestaurant Seabaron in Reykjavik kun je eigenaardige typische IJslandse gerechten bestellen. In Sneafellsnes zijn er een aantal restaurants te vinden zoals de Bakery, Fimm Fiskar en Narfeyrarstofa.
Sneafellsnes is geen plaats om heen te gaan om een bruisend nachtleven te ontdekken. In Reykjavik zijn er wel meerdere plaatsen waar je gezellig iets kunt drinken, bijvoorbeeld in de Solon en Café Oliver. Later op de avond is de Nasa een goede keuze.
Vervoer
Vanuit Reykjavik kan je rechtstreeks naar Amsterdam vliegen. Op IJsland rijden er geen treinen. Sneafellsnes is vanuit Reykjavik per bus te bereiken. Je kan ook met een huurauto reizen door het westen van IJsland. Je kan ook per boot naar IJsland vanuit Hanstholm in Denemarken.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: IJslandse Kroon
Taal: IJslands
west-ijsland.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.