Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Reykjavik

Op IJsland is er eigenlijk maar één echte stad aanwezig, Reykjavik. Logischerwijs is dit ook de hoofdstad en de enige stad waar meer dan honderdduizend mensen wonen. Reykjavik stond lange tijd alleen bekend om de gesprekken die Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov hier hadden en die het einde van de Koude Oorlog betekenden. 
Maar Reykjavik is meer dan dat. In onze stadsgids van Reykjavik vind je nog meer uitgebreide informatie voor een perfect winters weekend weg.​​​​
Tegenwoordig is Reykjavik een bestemming voor de reiziger die iets te besteden heeft. Ook blijven reizigers vaak niet lang in de stad, omdat zij de prachtige natuur op de rest van het eiland gaan bewonderen. Bijvoorbeeld de geisers, de Blue Lagoon en de gletsjers. Verder maken veel reizigers een walvissafari. 
Buiten het bewonderen van de buitengewoon indrukwekkende natuur en het bezoeken van Reykjavik is er niet veel te doen op IJsland. Ben je geen buitenmens maar een echte stadspersoon? Dan is een weekend Reykjavik misschien beter dan een langere reis. Dit kan je dan eventueel combineren met een van de leuke festivals die er gehouden worden in de hoofdstad zoals Reykjavik Gay Pride, Reykjavik Jazz Festival of Iceland Airwaves.

Meer? Bekijk deze toffe route over het eiland.
Eten
Zinderende trek in een lekker mals stuk vlees? Eet dan een traditionele maaltijd bij Hereford. Ook van vis weten de IJslanders iets lekkers te maken! Zelf proeven? Reserveer dan een tafel bij Seagreifinn. De parel van Reykjavik, Perlan, serveert spannende fusion-maaltijden, terwijl je geniet van het uitzicht over de stad. De prijzen zijn aan de hoge kant maar het is het meer dan waard!
In de Icelandic Bar eet je met een lekker IJslands deuntje! Je avond begin je in een van de vele cafés die overdag ook kleine maaltijden serveren. Deze transformeren na middernacht in nachtclubs. Zo ook Apotek, Thorvaldsen Bar en Café Oliver. Voel je er niet zoveel voor om in de kou in een lange rij te wachten? Kom dan vóór elf uur! Het nachtleven in Reykjavik is namelijk wel zeker de moeite waard!
Vervoer
Het leukst is een stevige auto huren en daar IJsland mee verkennen. Wees je wel bewust van het weer, het kan snel omslaan in een hevige sneeuwbui. Het is ook aan te raden om je aan de snelheidslimiet te houden. In Reykjavik hanteren ze stevige boetes!
Met het vliegtuig ben je binnen drie uur in Reykjavik als je vliegt vanaf Amsterdam.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: IJslandse Kroon
Taal: IJslands
shutterstock_641201182

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.