Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

7 gruwelijk mooie watervallen wereldwijd

28-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
304 keer bekeken
  •  
artikel watervallen
Jaja. De Niagara Falls en Victoria Falls kennen we allemaal. Maar wat dacht je van deze parels?
#1 Kravica Falls, Bosnië en Herzegovina
De Kravica watervallen zijn niet bijzonder hoog. Maar kijk nou 'ns even... Wordt het nou nog mooier als we zeggen dat je hier kunt zwemmen bij een van de kleine strandjes? Vast wel. (Geraldine kan dat bevestigen)
artikel watervallen
#2 Detian Falls, Vietnam
Detian Falls is een van de mooiste watervallen in Azië. De veranderende seizoenen maken deze waterval een soort kameleon. Zo kleurt ‘ie in de lente door de bloemen vuurrood. In de herfst verandert de waterval in een goudgeel juweel. In de zomer gloeit ‘ie onder de helderblauwe lucht. En in de winter? Dan verlaagt de stroomversnelling naar level ‘zen’…
detianfalls
#3 Kaieteur Falls, Guyana
De Kaieteur Falls in het Zuid-Amerikaanse Guyana is zo’n 250 meter hoog. Dat is 5x hoger dan de Niagara Falls. Hallo hoogtevrees! De waterval stroomt midden door de tropische jungle. Voordeel daarvan? Deze spot is niet overbeladen met toeristen. Wel zo handig als je selfies wil maken. Met de waterval natuurlijk. 

kaieteurfallskopie
#4 Seljalandsfoss, IJsland
De Seljalandsfoss waterval is een van dé hotspots in IJsland. De foto hieronder zegt natuurlijk waarom. Je kunt zelfs achter de waterval lopen! Maar let op: doe dit níet in de winter. Tenzij je blokken ijs op je hoofd wil krijgen… 
(Credit: @ Verónica Jimsi
#5 Nohkalikai Falls, India
Deze waterval is een van de koplopers in India. Het perfecte moment om de Nohkalikai Falls te bewonderen, is tijdens de moesson. Dan hangt er een mystieke sfeer om de waterval heen.
Nohkalikai Falls
#6 Elephant Falls, India
Deze waterval heeft zijn naam te danken aan de rots die op een olifant lijkt. Om de Elephant Falls te zien, moet je eerst door een gevaarlijke gladde weg strugglen. Maar dan heb je ook wat!
elephantfalls
#7 Blue Nile Falls, Ethiopië
De Blue Nile kronkelt eerst langzaam uit het Ethiopische Tanameer, waarna de waterval meeeters omlaag dropt. De waterval is op zijn sterkste niveau zo’n 400 meter wijd. En als je geluk hebt, spot je een regenboog.
bluenilefallskopie
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.