Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

  •  
31-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6847 keer bekeken
  •  
the-night-manager_YXIaDc

© BBC / AMC

Welke series en films zijn binnenkort te bekijken bij NPO? Een overzicht van de aangekondigde titels voor dit weekend en de komende week...

Nieuwe series dit weekend...

Hotel Portofino S02 (vrijdag 01/09, NPO 2) Historische dramaserie die zich afspeelt in Italië tijdens de roerige jaren twintig. De Britse Bella Ainsworth (Natascha McElhone) runt daar een luxe hotel voor vakantiegangers. Lees de recensie.

Dalgliesh S02 (zaterdag 02/09, NPO 2) Misdaadserie waarin rechercheur Adam Dalgliesh (Bertie Carvel) moordzaken onderzoekt in het Engeland van de jaren zeventig. De volledige reeks is ook online te zien op NPO Plus. Bekijk de trailer.

The Sommerdahl Murders S04 (zaterdag 02/09, NPO 3) Deense misdaadserie waarin een rechercheur in een kustplaatsje misdrijven onderzoekt met zijn (ex-)vrouw en zijn collega. De hele reeks staat tevens op NPO Plus. Bekijk de trailer.

The Night Manager (zondag 03/09, NPO 3) Spionagedrama gebaseerd op een roman van John le Carré, waarin een ex-militair (Tom Hiddleston) het netwerk van een wapenhandelaar (Hugh Laurie) moet zien te infiltreren. Lees de recensie.

Films dit weekend...

Shoplifters (vrijdag 01/09, NPO 2) Japanse dramafilm over een familie van kleine criminelen die een vondeling in het gezin opnemen. Was genomineerd voor een Oscar, maar legde het destijds af tegen de Netflix-film Roma. Lees hier meer.

Mid90s (vrijdag 01/09, NPO 3) Regiedebuut van acteur Jonah Hill, gedeeltelijk gebaseerd op zijn eigen ervaringen. In het jaar 1996 raakt Stevie (Sunny Suljic), een jonge tiener in Los Angeles, bevriend met een aantal skaters. Lees de recensie.

Druk (zaterdag 02/09, NPO 3) Oscarwinnende Deense tragikomedie waarin vier docenten (met Mads Mikkelsen en Thomas Bo Larsen) een vrij onconventioneel experiment ondernemen: elke dag een klein beetje dronken zijn. Lees de recensie.

Nog lopende series na het weekend...

Pørni S02 (dinsdag 05/09, NPO 3) Hanna heeft liefdesverdriet en Ole Johan voelt zich onwel tijdens zijn pelgrimstocht. Het nieuwe boek van Finn blijkt wel erg autobiografisch te zijn, tot ongenoegen van Pørni. Laatste twee afleveringen van de reeks.

Nieuwe series na het weekend...

Afterglow (donderdag 07/09, NPO Plus) Noorse tragikomedie waarin echtgenote en moeder van drie Ester (Nina Ellen Ødegård) optimistisch probeert te blijven na een kankerdiagnose. Vanaf 12 september ook te zien op NPO 3. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!