Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Turn of the Tide, Anoniem, The Bay, Suspect en meer

  •  
25-05-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1100 keer bekeken
  •  
Anoniem

© BNNVARA / NL Film

Daarnaast verschijnen komende donderdag ook nog beide seizoenen van de tragikomische serie Papadag met Ruben van der Meer op Netflix.

Turn of the Tide (vrijdag 26/05, Netflix) Portugese thrillerserie, losjes gebaseerd op feiten, over een slaperig dorp aan de kust waar een aantal mensen rijk denken te kunnen worden als er een lading cocaïne aanspoelt. Bekijk de trailer.

Blood & Gold (vrijdag 26/05, Netflix) Duitse oorlogsfilm waarin een deserteur ontsnapt aan zijn executie en vervolgens met een lokale boerin verwikkeld raakt in een strijd met nazi’s die op zoek zijn naar een goudschat. Bekijk de trailer.

Tin & Tina (vrijdag 26/05, Netflix) Spaanse horrorfilm waarin een stel na een traumatische miskraam een eigenaardige tweeling uit een klooster adopteert. Hun obsessie met religie zorgt echter al snel voor verstoringen binnen het gezin.

Where the tracks end (vrijdag 26/05, Netflix) Mexicaanse dramafilm over een docente die haar leerlingen lesgeeft in een treinwagon op het platteland. Ze probeert een positieve invloed te zijn in de levens van haar intelligente pupillen.

Barbecue Showdown S02 (vrijdag 26/05, Netflix) Competitieve realityshow waarin de acht beste ‘pitmasters’ van de Verenigde Staten op een vriendelijke maar wel erg fanatieke manier met elkaar strijden om de titel barbecuekampioen.

Dalziel & Pascoe S11 (vrijdag 26/05, Videoland) Britse misdaadserie over de band tussen twee rechercheurs die qua persoonlijkheid enorm van elkaar verschillen. Het elfde seizoen (vijf afleveringen) is het slotseizoen van de serie.

Anoniem (vrijdag 26/05, NPO 1) Nederlandse misdaadserie waarin een man zonder dat zijn gezin het weet op social media uitgroeit tot anonieme held, terwijl zijn vrouw als officier van justitie ook tegen onrecht strijdt. Bekijk de trailer en lees ons interview.

The Bay S03 (zaterdag 27/05, NPO 2) Britse misdaadserie over DS Jenn Townsend (Marsha Thomason nam de hoofdrol over van Morven Christie), die op haar eerste werkdag de moord op een lokale bokser onderzoekt. Lees de recensie.

Suspect (zaterdag 27/05, België Eén) Britse remake van het Deense misdaaddrama Face to Face, waarin een ervaren detective (James Nesbitt) een onderzoek instelt naar de vermeende zelfmoord van zijn eigen dochter. Bekijk de trailer.

Being Mary Tyler Moore (zaterdag 27/05, HBO Max) Documentaire over het leven en de carrière van actrice en activiste Mary Tyler Moore, bekend van The Dick van Dyke Show (jaren 60) en de Mary Tyler Moore Show (jaren 70).

Sarah Silverman: Someone You Love (zondag 28/05, HBO Max) De registratie van haar vorige show (Speck of Dust) verscheen op Netflix, maar de nieuwe special van comédienne Sarah Silverman is weer exclusief te zien bij HBO.

I Think You Should Leave with Tim Robinson S03 (dinsdag 30/05, Netflix) Komische sketches die voornamelijk leunen op absurde en soms surrealistische humor, bedacht door Tim Robinson (Detroiters, Saturday Night Live).

Siren: Survive the Island (dinsdag 30/05, Netflix) Competitieve realityserie uit Zuid-Korea waarin 24 vrouwen (agenten, brandweerlieden, bodyguards, soldaten, sporters) samen moeten werken om te overleven op een afgelegen eiland.

Fake Profile (woensdag 31/05, Netflix) Colombiaanse dramaserie waarin een vrouw via een datingapp haar grote droomprins gevonden denkt te hebben. Na een idyllische romance wil ze hem verrassen, maar dat loopt niet zoals gehoopt.

Mixed by Erry (woensdag 31/05, Netflix) Komische dramafilm uit Italië waarin een dj en zijn twee broers in de jaren 80 zelfgemaakte mixtapes smokkelen en daarna uitgroeien tot door de politie gezochte vervalsers van muziektapes.

New Amsterdam S03 (donderdag 01/06, Netflix) Ziekenhuisdrama waarin een eigenzinnige arts (Ryan Eggold) de leiding krijgt over het oudste openbare ziekenhuis in New York en af wil rekenen met de bureaucratie. Bekijk de trailer.

Papadag (donderdag 01/06, Netflix) Komische dramaserie over een aantal vaders die elkaar wekelijks ontmoeten in het park. Met rollen voor Hajo Bruins, Hassan Salah Slaby, Ruben van der Meer en Guido Pollemans. Bekijk de trailer.

A Beautiful Life (donderdag 01/06, Netflix) Muzikale dramafilm uit Denemarken over een visser die heel aardig blijkt te kunnen zingen en daarna op zijn weg naar succes een romance beleeft met een muziekproducente. Bekijk de trailer.

The Days (donderdag 01/06, Netflix) Op feiten gebaseerde dramaserie over de kernramp in Fukushima, toen de kerncentrale na een beving werd opgeslokt door een tsunami en gevreesd werd voor een nieuwe Chernobyl. Bekijk de trailer.

Tina (donderdag 01/06, Netflix) Documentairefilm over het leven en de carrière van de legendarische zangeres Tina Turner, die afgelopen woensdag op 83-jarige leeftijd overleed. De docu was in Amerika al te zien bij HBO. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!