Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Tina: documentaire over Tina Turner vanaf juni te zien op Netflix

  •  
24-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5095 keer bekeken
  •  
Tina

© HBO

De documentaire van HBO schetst een compleet portret van de twaalfvoudig Grammy-winnares die vandaag op 83-jarige leeftijd overleed in Zwitserland.

Vanaf juni kun je bij Netflix kijken naar de bejubelde documentaire over de vandaag overleden zangeres Tina Turner. Het in 2021 verschenen Tina werd gemaakt met medewerking van Turner zelf, in wat nu haar laatste filmoptreden blijkt, en schetst een intiem portret van het leven en de carrière van de vrouw die bekendstond als Queen of Rock 'n' Roll en hits scoorde met nummers als Proud Mary en What’s Love Got to Do with It. De regie van de twee uur durende film was in handen van Daniel Lindsay en T.J. Martin, die een Oscar wonnen voor hun documentaire Undefeated. Het in vijf hoofdstukken opgedeelde Tina was in 2021 met 1,1 miljoen kijkers de best beken documentaire van HBO sinds Finding Neverland (1,3 miljoen kijkers) in 2019. In de Verenigde Staten is de film nu terug te kijken op HBO Max, maar in Nederland niet.

Tina is vanaf 1 juni te zien op Netflix.

Update: Tina is nu ook tijdelijk te zien op NPO Start.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief